2019. november 23. - Halálra gázolt szombaton a vonat két medvebocsot Gyímesfelsőlokon, a görbepataki híd környékén – tájékoztat a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ) közleménye.

Balla Izabella, a Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség vezetője elmondta: az esetről „haladéktalanul” értesítették az összes illetékes intézményt.
A helyszínen lévő állatorvos megállapította a halál beálltát, a tetemek elszállításáról a helyi vadásztársaság gondoskodik. A közlemény szerint a bocsok elmúltak egy évesek, az anyamedvét nem látták a környéken. Az utóbbi napokban számos medvegázolásról számolt be portálunk is, a szakemberek szerint nagyon gyakoriak az ilyen balesetek. A csernátoni medvegázoláskor a helyszínre kihívott állatorvos, Szász István-Endre a Maszolnak azt nyilatkozta: az ilyen jellegű balesetek gyakoribbak, mint gondolnánk, és csupán a körülményeknek köszönhető, hogy az elmúlt hétvégén Parajdon történt medvegázolás nagy médiafigyelmet kapott. A szakember elmondta: heti rendszerességgel találkozik hasonló esetekkel Vrancea és Kovászna megyében.

Borboly Csaba Facebook oldalán reagált a hírre: Most értesültem arról, hogy #Gyimesfelsőlokon két medvét gázolt el a vonat. Sajnálatos eset, és egyre gyakoribb! A #medvék az állam tulajdonát képezik, így a tetemek elszállítását is oldják meg, ennek költségével ne a felsőloki polgármesteri hivatalt terheljék!

No events