Pécs, 2020., február 24. - Február 24-től december végéig engedélyezte a rendőrség a belterületi vaddisznóvadászatot Pécsen, a Mecsekoldalban - közölte hétfőn a megyei főkapitányság a police.hu oldalon.
   

 Azt írták: a pécsi Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben található, elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben.
    A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászterülettel, a vadak eltávolításának egyetlen lehetséges módja a vaddisznók belterületi vadászata.     A Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján 2020. február 24-e és 2020. december 31-e között a csillagászati napnyugtát követő egy óra és a csillagászati napkeltét megelőző egy óra közötti időszakban engedélyezték a belterületi vadászatot a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú, illetve a Nagydeindoli utca 68. számú ingatlan területén - írták.     A megyei rendőrség a közleményben felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

 

No events