b_150_150_16777215_00_images_stories_NYIRERDO_vetelked_nyirerd201402.jpg

2014. február 10. - Természetvédelmi vetélkedőt rendeztek a Nyírerdő Zrt. Nagyerdei Erdei Iskolájában a vizes élőhelyek világnapja alkalmából.

A világnap arra emlékeztet, hogy 1971-ben február 2-án fogadták el az iráni Ramsar városában az úgynevezett Ramsari Egyezményt. A különféle országok kormányai ebben vállalták a vizes élőhelyek védelmét a biológiai sokféleség megőrzése érdekében. A Debreceni Erdészet épületében működő erdei iskola versenyén a Bolyai János Általános Iskola és a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola 15-15 diákja vett részt.

b_150_150_16777215_00_images_stories_NYIRERDO_vetelked_nyirerd2_201402.jpg

A harmadik osztályos tanulók ötfős csapatokban mérték össze tudásukat. A feladatok között egyebek mellett keresztrejtvények és találós kérdések is voltak, emellett növényeket, állatokat, lábnyomokat kellett képekről felismerniük. A győzelmet végül a Kölcsey Iskola egyik csapata szerezte meg. Ajándékként természetvédelemmel kapcsolatos könyveket, kiadványokat, társasjátékokat kaptak a fiatalok. Nemcsak általános iskolások, hanem ovisok is a természettel ismerkedtek. A Sipos utcai óvoda 53 aprósága a Nagycserei erdőben vett részt vadetetésen. A kétórás erdőjárás során a gyerekek láttak őzeket és mókusokat, megnéztek egy borzvárat, lábnyomokat és madárhangokat tanulmányoztak. A túrán egy erdész és egy vadőr is részt vett. A kicsik alaposan felkészültek: répát, almát, kukoricát, körtét és káposztát is vittek magukkal a vadon élő állatok számára – foglalta össze a tudnivalókat Huszti Anett, oktatási központvezető.