2018. április 4. - Megemelte a földművelésügyi miniszter a kisvasutak üzemeltetésének csekély összegű (de minimis) támogatását.

Csak a nem a Magyar Államvasutak Zrt. és nem az erdőgazdasági zrt.-k által működtetett erdei vasutak üzemeltetéséhez jár támogatás.
A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a 2012-es jogszabályt módosítja. Az eredeti rendelet alapján - pályázat útján - támogatás igényelhető az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény szerinti erdei vasút üzemeltetéséhez. A támogatás mértéke 1800 forint kilométerenként, egy pályázó legfeljebb 7,5 millió forint támogatásban részesülhet. Ezek az összegek most 1900, illetve 9 millió forintra emelkedtek.
Az igényelt támogatás összegét a nyilvános menetrendben meghirdetett járatok kilométerben megadott futásteljesítménye és az 1900 forint szorzata alapján kell megállapítani. A nyilvános menetrend szerint indított mentesítő járatok futásteljesítményét a támogatási összeg kiszámításánál szintén figyelembe kell venni. Viszont a "különvonat rendelés" megjelöléssel közlekedő járatokra támogatás nem adható.
A múlt évi pályázati kiírásban a támogatás célja a nem a Magyar Államvasutak Zrt. és nem az erdőgazdasági zrt.-k által működtetett erdei vasutak üzemeltetésének támogatása.
A pályázat eredményéről nem található nyilvános forrás. Németh Géza,