2012. április 23. - Április 29-én (vasárnap) Lajosházán esti és éjszakai vonatozás és tűzijáték Az április 28-ától május 2-áig tartó hosszú hétvégén számos programmal várja az Egererdő Zrt. Mátravasút Üzeme az utazni vágyókat és az érdeklődőket!
A vasútüzem Gyöngyi gőzöse a fenti napokon közlekedi fog, mindkét vonalon lehet a vonatokkal utazni.  A korábban kiadottak szerint: április 28-án (szombaton) és május 1-én (kedden) a lajosházi vonalon, míg április 29-én (vasárnap) és április 30-án (hétfőn) a mátrafüredi vonalon a menetrendben megjelölt vonatokat közlekedtetjük gőzmozdonnyal. A gőzmozdony vontatásért pótdíjat nem kell fizetni, de a díjszabási korlátozás érvényben lesz.
Április 28-án (szombaton): „Nyitott kapuk”.  A vontatási telep, fűtőház és a javító műhely szakszemélyzeti kísérettel látogatható 10 és 16 óra között, ingyenesen.
Április 29-én (vasárnap) Lajosházára esti és éjszakai vonatozásra várjuk az érdeklődőket. A Mátrafüredről 18.17-kor induló, Lajosházáig közlekedő sebes vonat (Gyöngyösről tovább indul 18.52-kor.) gőzmozdonyvontatással közlekedik.  Ennél a vonatnál a gyerekek részére Lajosházán „kincskereső” túra.  
A Gyöngyösről 20.52-kor és 22.52-kor induló vonatoknál Lajosházán tavasznyitó TÜZIJÁTÉK-ot tartunk. Az időjárás függvényében az éjszakai vonatokban nyitott kocsikat is közlekedtetünk. Az esti és éjszakai vonatok viteldíja gyermekeknek: 790,- Ft, felnőtteknek 1580,- Ft.
Április 30-án (hétfőn) a gyöngyösi állomásépületben kialakított vasúttörténeti fotókiállítás látogatható térítésmentesen. Itt vásárolható meg a vasút történetét diákon bemutató CD is.
Május 1-én (kedden) a „Mátravasút nyomába” eredhetnek az érdeklődők. Gyöngyösről a 10.52-kor induló vonattal utazás Lajosházáig, onnan tovább gyalogosan megtekinthető a szalajkaházi szakasz helyreállítása. Szalajkaháznál a tanösvény és a József Attila forrás felkeresése. A túráért külön díjat fizetni nem kell, de előzetes bejelentkezést kérünk a 37/ 312-447, vagy a 30/758-3140-es telefonon.
Szíves figyelmükbe ajánljuk kedvezményeinket, mely szerint napi, kétnapos és négynapos jegy is vásárolható felnőttek és gyermekek, diákok részére. Az érvénytartamon belül korlátlan számú utazásra jogosítanak!  (Az esti, éjszakai vonatokon önmagában viszont nem érvényes. Ehhez kiegészítő jegy váltása szükséges, amelynek az ára felnőtteknek: 790,- Ft, gyerekeknek: 450,- Ft menettérti utanként. A nappali gőzmozdonyos vonatokon viszont megkötés nélkül érvényes!)
További felvilágosítást a vasútüzem ad. Telefon: 30/758-3140, 37/312-447.
Szeretettel hívjuk, várjuk és látjuk!                                                    Egererdő Zrt. - Mátravasút
                            
 
No events