Baja, 2015. március 30. - A Gemenc Zrt. gyalogtúrákat indít a Gemenci erdő északi és déli kapujából

A Gemenci erdő legszebb tájain és különleges tanösvényein túrázhatnak mindazok, akik részt vesznek 2015. április 4-én, nagyszombaton a gemenci erdőgazdaság kikeletet ünneplő kirándulásain, amelyek Gemenc déli kapujából, a pörbölyi Ökoturisztikai Központból, valamint Keselyűsből, Gemenc északi kapujából indulnak.
 
Szakavatott túravezetők segítségével ismerhetik meg az ébredő gemenci erdő különleges növény- és állatvilágát mindazok, akik részt vesznek az erdőgazdaság „Gemenci kikelet” elnevezésű rendezvény valamelyik túráján. Akik Gemenc északi kapuját választják kiindulópontnak, azok a néhány hónapja átadott, minden turistaigényt kiszolgáló Keselyűsi Fogadóépület mellett gyülekezzenek, hogy 9:30-kor elindulhassanak az erdei vasúttal a Gemenc-Dunapart megállóig, ahonnan meglátogatják a Forgó-tó vízfelületére is épített tanösvény. Itt kiválóan és zavarásmentesen tudják megfigyelni a vízi és egyéb védett madarakat, majd a túrát tovább folytatva, az ártéri erdőbe barangolhatnak Keselyűsig.
 
Akik Gemenc déli kapujából kívánják megközelíteni Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejét, azok Pörbölyről, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából indulnak útnak 10:00-kor az erdei vasúttal. Lassi állomáson leszállva az ébredő erdőben, ártéri rétek, holtágak érintésével érkeznek vissza a kiindulópontra.
 
RÉSZLETES PROGRAM
Keselyűs
GPS koordináta: 46.328691,18.851394
9:00       Pénztárnyitás.
9:30       Indulás az erdei vasúttal, utazás Gemenc-Dunapartig (6 km). Erdei séta szakvezetővel a Forgó-tavi tanösvényen, madármegfigyelés. Gyalogtúra az ártéri erdőben Keselyűsig.  Megtett távolság: kb. 7 km.
14:30     Várható érkezés Keselyűsbe.
                       
Pörböly
GPS koordináta: 46.199594,18.825882
9:30       Pénztárnyitás.
10:00     Indulás az erdei vasúttal Lassiig. Gyalogtúra az ébredő erdőben, ártéri rétek, holtágak érintésével Pörbölyre. Megtett távolság: kb. 9 km.
15:30     Várható érkezés az Ökoturisztikai Központba.

No events