Baja, 2015. február 16. - A Gemenc Zrt. télvégi kirándulást szervez az ártéri erdő legszebb tájain gyalog és kisvasúttal

A téli Gemenc különleges élményekkel várja a bátor turistákat, hiszen ilyenkor Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében, a lombjukat vesztett fák miatt, mélyen be lehet látni a rejtettebb zugokba is, így nagy esély van arra, hogy gímszarvasokkal, egyéb nagyvaddal találkozzon a természetszerető. A Rezéti-Duna partjára érve a kirándulók megleshetik a szürke gém telep lakóinak zajos fészekcsinosító munkálkodását is. A közel 8 kilométeres túrát 2015. február 21-én, szombaton 10:00-kor indítja a gemenci erdőgazdaság a pörbölyi Ökoturisztikai Központból.
 
Szakavatott túravezetők segítségével járhatják be a gemenci ártér legszebb téli tájait mindazok a kalandvágyó turisták, akik 2015. február 16-án, szombaton részt vesznek a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjának gyalogtúráján. Pörbölyről 10:00-kor indul a kirándulás. A túrázók a Nagyrezéti erdőn keresztül Lassiba érkeznek, ahol forró tea és zsíros kenyér várja őket. Innen kisvasúttal térnek vissza a kiindulóponthoz.
 
Előzetes bejelentkezés alapján lehet a túrán részt venni. A szervezők meleg, vízálló túraruházatot, gumicsizmát vagy vízálló túrabakancsot, fényképezőgépet, valamint távcsövet ajánlanak öltözékként és felszerelésként.
Részletes program:
9:30              Pénztárnyitás.
10:00            Indulás gyalogosan Pörbölyről a Nagyrezéti erdőn keresztül Lassiba.
12:15            Érkezés Lassiba ahol zsíros kenyér és forró tea várja a résztvevőket.
12:46            Vonatindulás.
13:10            Érkezés Pörbölyre
         
BEJELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ
7142 Pörböly, Bajai út 100.
Tel: +36 (74) 491-483
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.gemenczrt.hu

No events