Miskolc, 2013. november 10. - Tizenegyedik alkalommal indul útjára az ünnepek előtt a diósgyőri Mikulásvonat - közölte az MTI-vel Boda Péter, a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány elnöke. A szerelvény idén november 28-a és december 18-a között szállítja a gyerekeket a Lillafüredi Állami Erdei Vasút miskolci, Dorottya utcai végállomásáról a Mikulás lillafüredi mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték részeként a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.
    A programot elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekeknek találták ki. A kívül-belül feldíszített, kivilágított vonaton a gyermekeket minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják, akik az utazás alatt játékos formában felkészítik őket a lillafüredi feladatokra.
    Lillafüreden a mesebirodalom kapujánál a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezes szereplőkkel egy interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban, "mesés" díszletek között.
    A Mikulás birodalmában a gyermekek találkozhatnak Meseország lakóival, a Százholdas Pagony hőseivel, Aprajafalva törpnépével, a nagy zöld ogréval, Shrekkel, Fionával, Szőke Herceggel és a cserfes Szamárral.
    A Mikulásvonat programján az elmúlt 10 évben összesen 132 ezer fő vett részt, ebből 93 ezer volt a gyermek.

No events