b_150_150_16777215_00_images_stories_erdei_vasut_mahocajakotsadam2015.JPG
Fotó: Jakóts Ádám
Miskolc, 2015. május 29. - A pünkösdi hosszú hétvége szombatján az Északerdő Zrt. nyárköszöntő vonatozást rendezett a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Mahócai szárnyvonalára.

A rendezvényt nem fogadta kegyeibe az időjárás, a reggeli és kora esti napsütést leszámítva, jobbára egész nap az esőé volt a főszerep. Ennek ellenére mintegy százhatvan elszánt utas váltott menetjegyet a különvonatokra, felkeresve Andókút és Mahóca környékét.

b_150_150_16777215_00_images_stories_erdei_vasut_mahocakalotamas2015.JPG
Fotó:Kaló Tamás

Az utasok zöme - tekintettel a bőséges csapadékra - jobbára csak egy oda-vissza vonatozásra nevezett be. Voltak azonban olyanok is, akik nem riadtak vissza egy kis erdei túrázástól sem, célba véve a Varbói-tavat, vagy Lillafüredet. Mindemellett a Bükki Nemzeti Park engedélyével és szakvezetésével lehetőség nyílt meglátogatni a hétköznapokban lezárt Kő-lyuk barlangot, ami igazi különlegességet jelentett a program során. A fotósvonat sem maradt kihasználatlan – a kifejezetten "vasút-fanatikusok" számára indított járat Mahóca és Csanyik Erdei Iskola állomások között közlekedett, a vonal látványos pontjain fotómegállásokat tartva.


No events