Baja, 2016. február 15. - A Gemenc Zrt. kirándulást szervez az ártéri erdő különleges tájain
Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje már a tavaszra készül, éppen ezért a Gemenc Zrt. 2016. február 20-án, szombaton 10:00-kor indítja el különleges élményeket nyújtó télterelő túráját. A lombjukat vesztett fák miatt mélyen be lehet látni a rejtettebb zugokba is, így nagy esély van arra, hogy gímszarvasokkal, egyéb nagyvaddal találkozzon a természetszerető. A túra során a Rezéti-Duna partjára érve a kirándulók megleshetik a szürke gém telep lakóinak zajos életét is. A közel 8 kilométeres kirándulás az erdőgazdaság pörbölyi Ökoturisztikai Központjából indul.

Szakavatott túravezetők segítségével járhatják be a gemenci ártér legszebb téli tájait mindazok a kalandvágyó turisták, akik 2016. február 20-án, szombaton részt vesznek a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjának gyalogtúráján. Pörbölyről 10:00-kor indul a kirándulás. A gyalogtúra a Gemenci erdő nagyrezéti erdőrészletében, ártéri réteken keresztül halad érintve a Rezéti-Duna gémtelepét is.

Előzetes bejelentkezés alapján lehet a túrán részt venni. A szervezők meleg, vízálló túraruházatot, gumicsizmát vagy vízálló túrabakancsot, fényképezőgépet, valamint távcsövet ajánlanak öltözékként és felszerelésként.
Részletes program:
9:30                 Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly – Pénztárnyitás.
10:00 – 12:10  Gyalogtúra a Gemenci erdő nagyrezéti erdőrészletében, ártéri réteken keresztül, érintve a Rezéti-Duna gémtelepét is.
12:35               Érkezés Pörbölyre   

No events