b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_faev2016k.JPG
2016. március 30. - A kereszténység legnagyobb ünnepe a Húsvét, amelyet hazánkban számos helyszínen, otthonokban, templomokban, közösségi terekben ünnepeltek a néphagyományokat is felelevenítve.

Számos család kelt útra, és töltötte a hosszú hétvégét wellness szállodákban, kedvelt kirándulóhelyeken.
Bár a húsvéti hétvégén nem volt túl meleg és a nap sem sütött verőfényesen, nagyon sok gyermekes család, baráti társaság és fiatal pár jutott el a Mátrába és a Bükkbe. A tavalyi évhez képest majd megduplázódott azoknak a kirándulóknak a száma, akik a programjukba betervezték az erdei vonatozást.

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_szaev2016k.JPG
A legtöbb kis nyuszi Szilvásváradon várta a gyerekeket, a korán érkezők csoki tojásokat is találhattak. Nem csalódtak a Fátyol-vízesés látványában sem. Mátrafüreden a kézműveskedés mellett a fotózkodó volt népszerű. Felsőtárkányban a nyuszik megsimogatásán túl a változatlanul népszerű és gazdag vízhozammal rendelkező, gejzírszerűen feltörő Vöröskő-forrás volt a húsvéti járatokkal érkező vendégek célpontja. Ezt kényelmesen csodálatos erdei környezetben kb. egyórás sétával érhették el. A nagy érdeklődésre való tekintettel a nyitott és zárt szerelvények nem a menetrendnek megfelelően, hanem az utasok igényéhez igazodva fel- s alá zakatoltak a vonatok.
Az Egererdő Zrt. több mint 12 ezer kiránduló kellemes húsvéti élményeihez járulhatott hozzá ebben az évben.   

No events