b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_vadkutat_trofea2016.JPG


Miskolc, 2016. április 13. - A borongós-esős idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány és az ÉSZAKERDŐ Zrt. első vadkutató vonatozására, a Miskolc-Dorottya utcáról Andókútra közlekedő Szalonka Varázs Expresszre.

A program résztvevői különvonattal érkeztek a lillafüredi kisvasút – menetrend szerinti vonatok által nem járt - szárnyvonalán fekvő hangulatos erdei kirándulóhelyre, Andókútra. A helyszínen a szervezők kiállított trófeákkal, vaddisznó- és szalonkaterítékkel várták a vendégeket. A nap folyamán számos érdekes és élvezetes előadás hangzott el a hagyományos vadászati kultúráról. Az érdeklődők megismerhették „a magyar erdők királynéja”, az erdei szalonka vadászati hagyományait és szokásait, előadást hallhattak a vérebes utánkeresésről, az agarászatról.

b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_vadkutat_trofeak2016.JPG

A hagyományos vadászati eszközök közül részletesen bemutatták az íjat, és bárki bővíthette ismereteit a vadászat valódi eszmeiségéről, a vadászetikáról is. A színes programok sorát vadgasztronómiai bemutató és tárkonyos vadraguleves ebéd koronázta meg, így a lélek és a test egyaránt jól lakhatott. A rendezvénysorozat következő állomása Zemplénben, a Pálházi Állami Erdei Vasúton lesz április 16-án. A Kittenberger Kálmán Különvonat részletes programja elérhető a www.laev.hu és a www.eszakerdo.hu honlapokon.