b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_lillajapan3k.JPG
Miskolc, 2016. június 13. - A japán köztársasági televízió, az NHK TV forgatócsoportja forgatott szombaton az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasútról.

A stáb azért érkezett Miskolcra, hogy felvételeket készítsen a japán csatornán futó „Vasúti utazás Európában” című sorozathoz. A kisfilmekben Sekiguchi Tomohiro japán színész élményein keresztül mutatják be a különböző helyszíneket.

b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_lillajapan2k.JPG

A tv-sek a Dorottya utcai megállóhelyen interjút készítettek Kébel József mozdonyvezetővel, egyebek mellett a vasút történetére is kíváncsiak voltak. Ezt követően felszálltak az erdei vasútra, és végigfilmezték az utazást. A műsornak célja az is, hogy a vasutak környékét is bemutassák, így belekerül az összeállításba a Lillafüredi Pisztrángtelep is. Úgy tudjuk, hogy a lillafüredi rész ősszel kerül majd adásba a japán televízióban. Nagyon örülünk annak, hogy a Távol-Keleten is jó hírét viszik erdei vasutunknak. Bízunk abban, hogy a műsor hatására minél több Magyarországra látogató japán turistát üdvözölhetünk majd utasaink között – számolt be Mátrai Imre, az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának üzemigazgatója.

No events