b_150_150_16777215_00_images_stories_erdei_vasut_csomoderk2010.jpg
Szentpéterfölde, 2018. április 5. - Elkezdődött a csömödéri erdei vasút korszerűsítése és bővítése

A Mura-program és a Zalaerdő közös célkitűzése, hogy minél többen megismerjék a megye vadregényes tájait
Egymilliárdos fejlesztés indult a Zalaerdőnél a Mura-program részeként. Elkezdődött a csömödéri erdei vasút korszerűsítése és bővítése, a Zalaerdő Zrt. a Földművelésügyi Minisztérium által nyújtott tőkeemelés teljes összegét a fejlesztésre fordítja. A részletekről Szentpéterföldén, a komplex beruházás egyik központjában számolt be a cég.
A Zalaerdő Zrt 54 ezer hektár állami erdőt kezel, közjóléti tevékenységének egyik legfontosabb célkitűzése az erdőlátogatottság fokozása. Az elmúlt időszakban már jelentős fejlesztések történtek a Mura-program két alappillérén – az agrár- illetve a turisztikai fejlesztések részeként. – 2016-ban merült fel a gondolat a Mura-program megálmodása kapcsán, hogy a részvénytársaságunk bekapcsolódna ebbe a folyamatba. Hiszen az általunk kezelt erdők a megye jelentős részét fedik, kiemelt érdekünk a turizmus fejlesztése. Legyen az horgász-, vadász- vagy akár természetjáró turizmus. Ennek kapcsán kerültünk be ebbe a programba – mondta el kérdésünkre Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója.

b_150_150_16777215_00_images_stories_ZALAERDO_erdeivasutmuraprogram2018k.JPG
Az erdei vasút fejlesztése három fő területre koncentrálódik: a pályahálózat korszerűsítése és bővítése, a vasúti járművek felújítása, új eszközök beszerzése, valamint a vasúthoz kapcsolódó turisztikai attrakciók. A komplex fejlesztési programban szerepel egy olyan útfelújítás is, amely a kerékpáros turizmus érdekeit szolgálja. – A későbbiekben családi programokat, egész napos vagy akár hétvégés programokat lehet erre építeni. Hiszen nem csak kerékpározni lehet, kisvasutazni is lehet, a kisvasúton pedig lehet majd szállítani a kerékpárt, vissza is lehet jönni akár ide, ha valaki például a szállását itt rendeli meg, mert szállásra is van lehetőség. Ez egy állomása a Mura-program és a Zalaerdő Zrt. együttműködésének – fogalmazott Cseresnyés Péter, a Mura-program miniszteri biztosa, országgyűlési képviselő.
A program és a Zalaerdő közös célkitűzése az, hogy minél több ember ismerje meg a megye vadregényes tájait. A tervek között egy ifjúsági szálló kialakítása is szerepel, ezzel pedig újabb munkahelyeket teremtenek majd.

 

No events