b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_vadaszkurt2018.JPG

 Miskolc, 2018. október 2. - Vadászkürt expressz elnevezéssel, negyedik alkalommal indította el szarvasbőgés-hallgató különvonatát az Északerdő Zrt. a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Mahócai szárnyvonalán.

A program során Ortástetőig, majd Andókúton át Mahócáig közlekedő szerelvények összesen közel háromszáz utast szállítottak a bükki erdőkbe. Az érdeklődésről mindent elmond, hogy már napokkal korábban minden jegy elkelt a programra. 

b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_vadaszkurt_csop2018.JPG

Andókúton, a forrástó partján különféle vadászati tematikájú programok és előadások várták az utasokat. Wallendums Péter, a Magyar Vadászlap főszerkesztője a vadászati hagyományokról, Mihók István, a Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatóság vezetője pedig az utánkeresésről tartott látványos ismertetőt. A délután folyamán arra is jutott idő, hogy rövid erdei séták során a környéket felfedezzék a természetbarátok.

A visszaúton különleges élményben volt részük az utasoknak, hiszen – egy alkalmas helyen – a vasúti kocsikban ülve hallgathatták a gímszarvas nászának jellegzetes hangjait. A rendezvény utolsó helyszíne a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskola volt. Itt gímszarvas-teríték várta a résztvevőket, a Bükki Vadászkürtösök játéka és a helyi specialitás, az erdőgulyás tette emlékezetessé az estét.

 

No events