b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_palhaza_telivasut2019.JPG

2019. január 23. - Az Északerdő Zrt. február 9-én szombaton ismét téli kisvonatozást szervez a Pálházi Állami Erdei Vasúton.

A programra a zempléni erdők és a régmúlt időket idéző erdei vasutak szerelmeseit egyaránt várjuk. A résztvevők remélhetőleg szép fehér ruhába öltözött téli tájban vonatozhatnak majd Kőkapun át Rostallóig, és részt vehetnek egy érdekességekben bővelkedő erdei sétán, vagy téli fotósvonaton.
A program keretében délelőtt 10:30 órakor kirándulóvonat indul Pálházáról Rostallóra. A rostallói érkezés után egy erdész vezetésével erdei sétát tehetnek a résztvevők a Páfrány Tanösvényen, ennek során megismerkedhetnek a téli erdőgazdálkozás feladataival és a Zemplénben honos növény- és állatfajok jellegzetességeivel. A túra részeként meglátogatnak majd egy erdei vadetetőt is, ahol bepillantást nyerhetnek a téli vadetetés rejtelmeibe. A túra végpontja Kőkapu, ahol a helyi étterem kínál lehetőséget akár egy ízletes ebéd elfogyasztására is.
A tanösvény-túrával párhuzamosan vasútfotósok számára fotósvonatot indítunk Rostalló – Pálháza – Rostalló viszonylatban. A fotósvonat menetrendje elsősorban a rostallói indulás és érkezés tekintetében kötött. Szerelvényünk az időjárásnak megfelelő összeállításban, zárt és fűtött személykocsikból áll majd, de nagy érdeklődés esetén akár egy nyitott személykocsi vonatba sorozása is elképzelhető.

 

No events