b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_bogovonat2019.JPG

 

Pálháza, 2019. szeptember 24. - Ismét megszervezte szarvasbőgés-hallgató vonatozását a Hegyközben az Északerdő Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatósága.

A korábbi évek nagy érdeklődésére való tekintettel idén kétnapos programmal várták a gímszarvasok nászának hangjai iránt érdeklődő vendégeket. A rendezvény iránt nagyon nagy volt az érdeklődés, előzetesen minden hely betelt: a pénteki, illetve a szombati szerelvényen összesen csaknem háromszázan utaztak. A szervezők igyekeztek változatos programot összeállítani. Kemence-pataknál Mihók István, a Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatóság vezetője tartott vérebes bemutatót. Kőkapun a vadgazdálkodásról, valamint a hazai erdők királyáról, a gímszarvasról tudhattak meg érdekességeket a résztvevők. Az első napon Buday Péter, a házigazda, Hegyközi Erdészeti Igazgatóság vezetője, másnap Wallendums Péter, a Magyar Vadászlap főszerkesztője tartott ismertetőt. A visszaúton egy gímbika terítéket láthattak, valamint a bikák jellegzetes bőgő hangját is hallhatták az erdei vasút utasai. A programban szerepelt még a Bükki Vadászkürtösök „előadása”, solymászbemutató, valamint vadétel-kóstolás is.

b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_bogovonat2019_sas.JPG
Aki lemaradt a rendhagyó rendezvényről, az Északerdő Zrt. által üzemeltetett másik kisvasúton bepótolhatja. Szombaton a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalán közlekedik a Vadászkürt Expressz Andókútra. Erről további információ a www.eszakerdo.hu oldalon található.

 

No events