2004. december 11.
(Miskolci önkormányzati hetilap)
Minden hétköznap kétszer indul a Dorottya utcáról a feldíszített vonat.
KÜLÖNLEGES ALKALOM AZ ÉVBEN, AMIKOR NEM A TÉLAPÓ JÖN A GYEREKEKHEZ, HANEM A MISKOLCI GYERMEKEK MENNEK HOZZÁ, RÁADÁSUL KISVONATTAL. IDÉN MÁSODIK ALKALOMMAL ÚJRA ELINDULTA MIKULÁSVONAT.

A miskolci önkormányzat több mint 6000  gyermek vehet részt ingyen az idei Mikulásvonat programban naponta 500 óvodás és kisiskolás kirándulhat kisvasúttal Lillafüredre, ahol a Télapó és krampuszai valamint ügyességi játékok várják őket.
A játék szerint a lillafüredi völgyben hajdanán szorgos manók dolgoztak azért, hogy minden gyermek boldog és mosolygó legyen. Egy napon azonban a gonosz boszorkány elvarázsolta őket. A Télapó ezért a gyerekek segítségét kérte, hogy a különböző ügyességi feladatok elvégzésévei szabadítsák fel az elvarázsolt manókat. Ha az Érzékszervek, a Fürge kezek és a Pörge lábak birodalmában minden próbát kiállnak a kis segítők, kinyílik a kincses láda, és a gyerekek megkapjak a Télapótól a csomagot, természetesen virgács nélkül.
December 1. és 19 között naponta kétezer, 10.20 és 12.40 órakor indult, indul az alkalomnak megfelelően „felöltöztetett" LÁEV kisvasút, amely ebben az időszakban Mikulásvonat néven fut. A vonatok hétköznapokon szervezett utak keretében miskolci iskolásokat visznek Lillafüredre és onnan vissza, a hétvégéken pedig az Ady Endre Művelődési Házban előre váltható jegyekkel lehet rájuk felszállni.


 

No events