2018. május 5. - Hét csapat részvételével 2018. május 12-én (szombaton) 10.00 órakor rendezik a 2018. évi „Fiatalok Európa Erdeiben”  nemzetközi tanulmányi verseny hazai döntőjét.
 
 

Helyszín a korábbiakban megszokott Erdészeti Információs Központ
(1021 Budapest, Budakeszi út 91.)
 
 A döntőbe jutott csapatok:
 
Baár-Madas Református Gimnázium, Budapest,
Szombathelyi Szolgáltatási SZC Tinódi Sebestyén Gimnáziuma és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolája,
Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Sopron,
FM ASZK - Mátra Szakképző Iskola, Mátrafüred,
Kecskeméti Katona József Gimnázium,
Ferences Gimnázium, Szentendre,
Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium, Szeged.

A tervezett program:
 
9.30:     regisztráció
10.00:   megnyitó
10.20:   feladatlapok kiosztása, verseny szabályainak ismertetése
10.30:   verseny kezdete
11.30:   feladatlapok begyűjtése, értékelés,
              az OEE könyvtár megtekintése a vendégekkel közösen
12.30:   büfészünet
13.00:   eredményhirdetés, díjátadás
 
 
Az Országos Erdészeti Egyesület és a "Young People in European Forests" (YPEF) Nemzetközi Versenybizottsága által meghirdetett versenyre 2018-ban 21 iskola, 58 csapata jelentkezett.
 
A nemzetközi versenyt kiírók célja, hogy a résztvevő középiskolás diákok megismerjék Európa és az egyes országok erdeit, a természet és környezetvédelemben betöltött szerepüket, és az ehhez kapcsolódó erdészeti tevékenységeket. Objektív kép alakuljon ki bennük a természeti erőforrások megőrzéséről és a velük való fenntartható gazdálkodás szükségességéről saját környezetükben és európai léptékben egyaránt. A kezdeményezéshez 19 európai ország csatlakozott, a 2018-as versenyben 12 ország több ezer diákja méri össze tudását.
 
A döntőben a verseny feladatait már kizárólag angol nyelven kell majd megoldani. Szükséges tehát a stabil angol nyelvtudás, mivel a legeredményesebben szereplő csapat képviselheti hazánkat a nemzetközi döntőben, amit idén Litvánia rendez meg. (Emlékeztetőül: a magyar diákok – legsikeresebb nemzetként – az elmúlt hét évben négy alkalommal 1. és két alkalommal 3. helyezést szereztek.)
 
A részletes versenyleírás a hazai szervezők honlapján és a verseny nemzetközi honlapján érhető el: www.ypef.eu; www.oee.hu;
 

No events