2019. május 23. - A magyar diákok szerepeltek eddig a legsikeresebben

2019. május 25-én (szombaton) 10.00 órakor az Erdészeti Információs Központban (1021 Budapest, Budakeszi út 91.) rendezik a 2019. évi „Fiatalok Európa Erdeiben”
(„Young People in European Forests”) nemzetközi tanulmányi verseny hazai döntőjét.

A döntőbe jutott középiskolák:
Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Sopron
Bársony István Mezőgazdasági Gimnázium és Szakközépiskola, Csongrád
Kecskeméti Katona József Gimnázium
AM Aszk Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Mátrafüred
Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium, Szeged
Teleki Blanka Gimnázium , Székesfehérvár

 

A tervezett program:

9.30:    regisztráció
10.00:   megnyitó
10.20:   a feladatlapok kiosztása, a verseny szabályainak ismertetése
10.30:   a verseny kezdete
11.30:   a feladatlapok begyűjtése, értékelés
OEE könyvtár megtekintése vendégekkel közösen
12.30:   büfészünet
13.00:   eredményhirdetés, díjátadás

Háttér:
Az Országos Erdészeti Egyesület és a "Young People in European Forests" (YPEF) Nemzetközi Versenybizottsága által meghirdetett versenyre 2019-ban 23 magyarországi iskola, 52 csapata jelentkezett.

A nemzetközi versenyt kiírók célja, hogy a résztvevő középiskolás diákok megismerjék Európa és az egyes országok erdeit, a természet és környezetvédelemben betöltött szerepüket, és az ehhez kapcsolódó erdészeti tevékenységeket. Objektív kép alakuljon ki bennük a természeti erőforrások megőrzéséről és a velük való fenntartható gazdálkodás szükségességéről saját környezetükben és európai léptékben egyaránt. A kezdeményezéshez 19 európai ország csatlakozott, a 2019-es versenyben 10 ország több ezer diákja méri össze tudását.

A döntőben a verseny feladatait már kizárólag angol nyelven kell majd megoldani. Szükséges tehát a stabil angol nyelvtudás, mivel a legeredményesebben szereplő csapat képviselheti hazánkat a nemzetközi döntőben, amit idén Csehország rendez meg. (Emlékeztetőül: a magyar diákok – legsikeresebb nemzetként – az elmúlt nyolc évben négy alkalommal 1. és két alkalommal 3. helyezést szereztek.)

A részletes versenyleírás a hazai szervezők honlapján és a verseny nemzetközi honlapján érhető el: www.ypef.eu; www.oee.hu;

 

No events