b_150_150_16777215_00_images_stories_mecsekerdo_event_mex_medvehagyma.jpg 

2020. március 14. | Medvehagyma- és gaztúra Sasréten

A medvehagyma kiváló tápértékkel rendelkező gyógyhatású növényünk, mely a fantasztikus íze miatt egyre több finomság alapanyaga. Túravezető segítségével ismerhetjük meg és gyűjthetjük a rét kora tavaszi gyógyító növényeit. A frissítő kirándulás a medvehagymás receptek cserélgetésére is lehetőséget biztosít. A túra hossza 2-3 km.
> 10 óra: Indulás kisvonattal Almamellékről Sasrétre
< 13 óra: visszautazás Almamellékre
Kisvonat díja (oda-vissza) 1400 Ft/felnőtt, 800 Ft/gyermek
Erdei Iskolai túraprogram díja: 600 Ft/fő

A program résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért előzetes bejelentkezés szükséges!
(Határidő: március 11.)
Információ, jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/734897830247487

 

2020. március 14-15. | PARK START – Nyit a Mecsextrém Park
Ébred az erdő, indul a zsongás, és ha az időjárás is engedi, március 14-én szombaton megnyitjuk a park kapuit és a 2020-as szezont!
Vasárnap nemzeti ünnepünk alkalmából a játékelemeinken mondatokat rejtettünk el, amelyek a szabadságharc követeléseinek 12 pontjára utalnak. Aki mindegyiket megtalálja, ajándéksorsoláson vesz részt! Emellett egyedi kokárdakészítés, kézműves foglalkozások várják a kalandorokat.
Mecsextrém Park | Pécs-Árpádtető
Belépő: 3290,- Ft/fő
(korlátlan kötélpálya, erdei bob, hófánk csúszda, beltéri játszóház és játszótér használat)
Nyitva tartás: 10.00 - 17.00 (szombat és vasárnap)
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/816747568843198

 

2020. március 21. | Interaktív erdészeti túra a Nyugat-Mecsekben
Ki tudna hitelesebben mesélni az erdőről és válaszolni az erdőkkel kapcsolatos kérdéseinkre, mint az erdészek? Immár hagyományos túrasorozatunk idei első alkalmával a Nyugat-Mecsekbe invitálunk benneteket egy igazán interaktív kirándulásra.
Minden év március 21-én világszerte megemlékeznek az erdők és a fák jelentőségéről. Az Erdők Nemzetközi Napjának idei fő témája a biodiverzitás, azaz a biológiai sokféleség, így a helyi erdészet által szervezett túrán arról is beszélgetünk majd, miért kulcsfontosságú az éghajlatváltozás elleni küzdelemben az erdők állapota, és fenntartható kezelésük. Megvitatjuk az is, miért szükséges az erdőgazdálkodás ahelyett, hogy a természetre bíznánk a folyamatokat, majd az őshonos kontra tájidegen fafajok dilemmáját is körbejárjuk.

A túrasorozat célja hogy lehetőséget teremtsen a valós párbeszédre, hiszen a jelenlegi és a jövő generációk jóléte függ az erdők „jól-lététől”. A felmerülő kérdéseket a terület erdőgondnoka fogja megválaszolni, aki úgy ismeri a gondjára bízott erdőt, mint a tenyerét, ezért a jelzett ösvényekről letérve azokon az utakon járhatunk, amiken az erdészek szoktak közlekedni.

 

Találkozó: Pécsen a Domus parkolóból 8:45-kor induló ingyenes kisbusznál, vagy 9:30-kor Hetvehelyen az Erdő Háza bekötőút parkolójában (a kisbusz visszafelé is biztosított)
Táv > 10 km (kb. 4-5 óra), közepesen nehéz túra, szintkülönbség 400m
Útvonal: Sás-völgy > Nyáras-völgy > Szarvas-kút > Erdő Háza (közös piknik a Mecsek Ökocsali erdei finomságaival)

Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen március 19-ig lehet, a túra díja 1000 Ft
(túravezetés, kisbusz és erdei kóstoló)
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/848803878916530

 

2020. március 21. |Családi túra Sasréten az Erdők Nemzetközi Napján
Emlékezzünk meg az erdők és fák jelentőségéről, és töltsük együtt e jeles napot a szabadban!
Sok szeretettel várjuk családok jelentkezését, akik szeretnének erdőt látogatni a hosszú tél után. A a sasréti ősbükkös fái között vezető kellemes túra csupán 2 km hosszú, mégis energiával látja el a télen ellustult szervezetet. A táblák által vezetett meditációs séta során garantáltan kedvező élettani hatások zajlanak bennünk.
A gyerekek az energiafelvételt még édesség formájában is elősegíthetik, ha a túrán bekapcsolódnak a csoki-kereső játékunkba.
> 10 óra: Indulás kisvonattal Almamellékről Sasrétre
< 13 óra: visszautazás Almamellékre.

Kisvonat díja (oda-vissza) 1400 Ft/fő/felnőtt, 800 Ft/fő/gyermek
Erdei Iskola program díja: 600 Ft/fő (a csokit is tartalmazza:)
A program résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért előzetes bejelentkezés szükséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen (Határidő: március 18.)
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1027659924300992

 

2020. március 28-29. |Medvehagyma hétvége a MEXben
Fűszerezd a Mecsextrémes kalandodat egy kis pikáns medvehagymával! A „vadfokhagyma” névre is hallgató növény nem csak ízében, de látványában is frissít. Csodáld meg az üde, zöld szőnyeggel borított, ébredő erdőt a kötélpályáink magasából is.
Biztosan felismered jellegzetes illatáról is, de minden fontos információt is megosztunk veletek a biztonságos és szabályos gyűjtögetéshez.
Szedd meg a saját csokrodat, és térj be a Tepsifüles Étterembe is, hogy belekóstolj a medvehagymás finomságokba.
Mecsextrém Park | Pécs-Árpádtető
Belépő: 3.290,- Ft/fő (korlátlan kötélpálya, erdei bob, hófánk csúszda, beltéri játszóház és játszótér használat)
Nyitva tartás: 10.00 - 17.00 (szombat és vasárnap)
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/130658338366885

 

 

No events