Európa és Közép-Ázsia tölgyeinek védelme a jövő generációk számára

Az erdők újfajta fenyegetésekkel néznek szembe mind az őshonos kártevő fajoktól, a biológia és a viselkedés megváltoztatásával, mind a nem őshonos, néha invazív kártevő fajoktól is; utóbbiak kezelése gyakran nagyon nehéz.
Ezt a tényt felismerve Európa és Közép-Ázsia országai létrehozták az Európa és Közép-Ázsia erdőinvazív fajainak hálózatát (REUFIS), ahol a tudósok, az erdőgazdálkodók és a politikai döntéshozók megoszthatják egymással az információkat és koordinálhatják az erdőinvazív fajokkal kapcsolatos tevékenységeket.
A tölgy a régió számos erdőtípusában az egyik domináns fafaj, és fontos gazdasági, társadalmi és ökológiai szerepet játszik. A tölgyfajok kártevők és betegségek elleni védelme kulcsfontosságú a regionális erdők és erdei ökoszisztémák jövője szempontjából.
A tervezett konferencia felhívja a figyelmet a tölgyerdők jövőbeli kártevő- és járványkitöréseire és felkészültségükre; Ossza meg tapasztalatait a tölgyek károsítóinak és betegségeinek integrált kártevő-kezelésével kapcsolatos bevált gyakorlatokról;
Járuljon hozzá a 2020-as Növényegészségügyi Nemzetközi Év céljaihoz.

Előadók
Alexis Ducousso UMR BioGeCo, INRAE, Franciaország
Csóka György ERTI Erdészeti Kutató Intézet, Magyarország
Borisz Hrašovec Zágrábi Egyetem, Horvátország
Jurij Ivanovics Gninenko Orosz Állami Agráregyetem, Orosz Föderáció
Dani Nurgissaevna Sarsekova S. Seifullin Kazah Agro Műszaki Egyetem, Kazahsztán
Janik Gergely OakeyLife projekt, Kiskunsági Erdészeti és Fafeldolgozó Zrt., Magyarország
Csatlakozzon a következő beszélgetéshez: November 26., csütörtök, 11:00 - 13:00 CET
Kérjük, regisztráljon, hogy kövesse a virtuális eseményeket a Zoom konferencia platformon keresztül, orosz nyelvű szinkrontolmács biztosított:
https://fao.zoom.us/webinar/register/WN_jZksfFDoRu-1MlXInyJEOw
A webes konferenciát élőben közvetítik a YouTube-on angol nyelven.

 

 

 

No events