b_150_150_16777215_00_images_stories_Logo2_forstferein.jpg
2021. február 4. - Az „Erdészeti Szakértői Program” célja az erdőgazdálkodással kapcsolatos tapasztalatok szakmai cseréjének növelése az erdészeti szakértők között, ezáltal a kapacitásépítés és az ismeretek átadása a fenntartható erdőgazdálkodás területén világszerte.

A Német Erdőtársaság, mint felelős . szervezet, az . erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó tagok nagy hálózatával rendelkezik, akik az erdészet globális kérdései iránt érdeklődnek, az úgynevezett NIWA (Netzwerk für nachhaltige internationale Waldwirtschaft). Az „Erdészeti Szakértői Programot” a Szövetségi Élelmezési és Mezőgazdasági Minisztérium (BMEL) finanszírozza. Ezen a hálózaton alapulva, amelyet a Szövetségi Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Minisztérium finanszírozott, a program szakmai gyakorlatokat kínál a fenntartható erdőgazdálkodási ismeretek fejlesztése érdekében Németországban. Az állami és magán erdőgazdaságok, minisztériumok és a német erdészeti ágazat szövetségei részt vesznek intézményekben. A következő három évben legalább tíz ösztöndíjat biztosítanak egy hónapos németországi tartózkodáshoz. A hangsúly elsősorban a német fejlesztési együttműködés fókuszrégióinak pályázóira irányul, akik az erdőgazdálkodás és az erdőpolitika területén dolgoznak.
A Német Erdészeti Szövetség (DFV), mint a projekt végrehajtó intézménye arra számít, hogy a szövetségi kormány által a nemzetközi erdőpolitikában kitűzött célok hatékony támogatást kapnak. Ennek érdekében a fontos nemzetközi erdészeti partnereknek meg kell ismerniük a németországi erdészeti intézmények működését. Ezt a tapasztalatot felhasználhatják hazájukban, és multiplikátorként működhetnek. Ez összekapcsolódik azzal a várakozással is, hogy a szövetségi kormánytól független intézmények meglátásai hangsúlyozzák a célzott erdészeti politika következetességét és sikerét. Egyedi tervezésű egy hónapos szakmai gyakorlat keretében a fenntartható erdőgazdálkodás alapjait Németországban szemináriumok, kirándulások és gyakorlati feladatok adják át. Az egyénileg megtervezett program lehetséges intézményei az illetékes erdészeti minisztériumok, az állami és magán erdészeti igazgatások, valamint a németországi erdészeti szövetségek. A fenntartható nemzetközi erdőgazdálkodás hálózatán (NIWA) keresztül a DFV jó áttekintést nyújt a nemzetközileg érdekelt erdészekről Németország-szerte.
A második projektidőszakban az Erdészeti Szakértői Program 2 finanszírozását a Szövetségi Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Minisztérium (BMEL) és a Szövetségi Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Ügynökség (BLE). "Kétoldalú kutatási együttműködés és tudáscsere előmozdítása a nemzetközi fenntartható erdőgazdálkodás érdekében" finanszírozási irányelvei biztosítják.
Várjuk a pályázatokat, amelyek a multifunkcionális, fenntartható erdőgazdálkodásra összpontosítanak az éghajlatváltozással szemben. Az „Erdészeti Szakértői Programnak” hosszú távra kell alapulnia. Az "Erdészeti Szakértői Program" örömmel szervez lehetőségeket saját finanszírozású erdőszakértők számára is. Ezen felül képzési tanfolyamok szervezése és lebonyolítása is kínálkozik erdészeti küldöttségek számára.
Kapcsolat:
Sabine Kühling
Projektkoordination
Forest Expert Program
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

 

No events