b_150_150_16777215_00_images_stories_ZALAERDO_zalahorgaszk.jpg
Szombat
Kezdés: 2021 SZEPTEMBER 04.

06:00
Befejezés: 2021 SZEPTEMBER 04.
13:00
8868 Kistolmács, Tópart
A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós, barátságos egyéni horgászversenyt rendez a Kistolmácsi-víztározón felnőtt, ifjúsági és gyermek kategóriában a Murafölde Családi Nap keretében.  
Versenykiírás
A versenyen történő részvétel feltételei:
A versenyen állami horgászjegy és a Kistolmácsi-víztározóra érvényes területi jegy megléte esetén egy darab egyágú horoggal felszerelt, egy darab úszós vagy fenekezős horgászkészség használható, tetszőleges módszerrel. A rakós horgászbot használata a verseny során nem engedélyezett! A kifogott halat gyűrűs, nem csomózott haltartó szákban élve kell tartani a mérlegelésig, mérlegelést követően minden halat a versenyzőnek kell kíméletesen visszahelyezni a tóba. Drót haltartó szák használata tilos! 6 kg-ot meghaladó hal fogása esetén a versenyző köteles a szervezőktől időközi, egyedi mérlegelést kérni. Merítőszák és horogszabadító, nagyhalas horgászat esetén a pontymatrac használata kötelező!
Használható etetőanyag mennyisége: Maximum 15 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt, “hagyományos csalit”). E mellett 2,0 liter élőcsali használható fel, amely legfeljebb 0,5 liter etetőszúnyog-lárvát (aprószúnyogot), legfeljebb 0,5 liter földigilisztát (beleértve annak valamennyi alfaját) nem összevágott formában tartalmazhat.
A versenyen összesen 25 horgászhely áll rendelkezésre. Családtagok esetében a felnőtt horgász azonos horgászhelyen horgászik az ifjúsági (15-18 év) és/vagy gyermek (15 év alatt) horgásszal (közös családi horgászat).
A szervezőnek jogában áll a verseny kezdetekor és a verseny során a használt csali mennyiségét és összetételét, a használt felszerelést ellenőrizni, súlyos szabálytalanság, a hallal való kíméletlen bánásmód, vagy sportszerűtlen viselkedés esetén a versenyzőt kizárni! Vitatott kérdés/helyzet esetén a versenyszervezők döntenek.
A verseny időtartama: 3 óra
Jellemző fogható halak: ponty és keszegfajok
Értékelési szempontok: A kifogott halmennyiség összsúlya és darabszáma határozza meg a pontszámot. Minden gramm hal egy pontot ér, minden darab hal plusz 10 pontot ér.
Díjazás: Az 1., 2. és 3. helyezett versenyző kategóriánként oklevél és érem díjazásban, valamint ajándékban részesül. A legnagyobb súlyú halat kifogó versenyző különdíjat kap.
Jelentkezés
E-mailben 2021. augusztus 31-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen
Nevezési díj felnőtt horgásznak 5.000,- Ft, ifjúsági horgásznak 2.500,- Ft, gyermek horgásznak 1.000,- Ft, melyet a ZALALAERDŐ Zrt. Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. pénzintézetnél vezetett 10404900-49012136-00000000 bankszámlaszámra történő átutalással szükséges teljesíteni. A közleményben kérjük feltüntetni, hogy „horgászverseny”.
A jelentkezéskor kérjük megadni a jelentkező horgász nevét, születési évét, lakcímét, telefonszámát és érvényes állami horgászjegyének számát, továbbá a jelentkezéshez csatolni a nevezési díj átutalásának igazolását. A jelentkezés elfogadásáról visszaigazolást küldünk e-mailben.
Program:
6.00-6.30 Gyülekezés és regisztráció a kisvasút parkolójában
6.30-7.00 Horgászhely sorsolás (állami horgászjegy és területi jegy bemutatásával)
7.00–8.00 Rajthely elfoglalás és felkészülés a rajthelyeken
7.50-től engedélyezett az etetés
8.00 –11.00 Verseny (3 óra)
11.00–11.45 Mérlegelés a rajthelyen
12.00–13.00 Ebéd
13.00 Eredményhirdetés
Étkezési lehetőség: A verseny során minden horgásznak ebédet biztosítunk jegy ellenében vagy egyénileg intézendő.
Egyebek: A versenyen minden résztvevő saját felelősségére vehet részt, a balesetvédelmi előírások és Covid-óvintézkedések betartása kötelező. Kérünk minden résztvevőt, hogy a tó környékének tisztaságára fokozottan ügyeljenek, a verseny rendjét tartsák be.
A versennyel kapcsolatos további felvilágosítás Ernszt Tamás vadászati és halászati előadónál a +36305087517-es telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehetséges.

 

No events