b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_gyereknapsegway2018.JPG
2018. május 29. - Erdei sportágválasztó Mátrafüreden

Kisebb és nagyobb gyerekekkel, apukákkal, anyukákkal, nagyszülőkkel teltek meg a gyereknapi vonatok az Egererdő Zrt.-nél. A kisvonat három ünnepi járata Gyöngyösről indult Mátrafüredre, ahol a parkban a hagyományos légvár és arcfestő program helyett rendhagyó erdei sportágválasztó programmal készült az erdőgazdaság.
Rendkívül sok rekreációra vágyó ember keresi fel a Mátrát és a Bükköt, így számos sportegyesület, sport szolgáltató van a térségben, akik évközben több, mint száz nyilvánosan meghirdetett túrát, versenyt, sportprogramot szerveznek az Egererdő Zrt. erdeiben.
Az egyesületekkel együttműködve hozta létre az erdőgazdaság az erdei sportágválasztót, ahol a gyerekek több sportágba belekóstolhattak.

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_gyereknapturist2018.JPG
A helyi egyesületek közül a közel 170 fős tagsággal rendelkező Kékes Turista Egyesület mutatta be az egyik legkedveltebb erdei sportot, a túrázást. Az egyesület tagjai többek között a turistajelekről, a túrához nélkülözhetetlen eszközökről meséltek, mindemellett pedig az érdeklődők figyelmébe ajánlották a saját túráikat, melyre bárki, szinten minden héten csatlakozhat ingyenesen!

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_gyerknapturista2018.JPG
A másik, nagy tömegeket megmozgató erdei sportot, a tájékozódási futást az Egri Spartacus Sportegyesület képviseletében Veres Imre mutatta be egy mini pályán. A gyerekek térképpel kezükben bójáról bójára jártak, csippantottak, és közben gyorsan szaladtak, hogy minél rövidebb idő alatt tudják teljesíteni a feladatot.
A mátrafüredi High Tech Sportok Bázisa nem mindennapi sporteszközöket hozott az egererdős gyereknapra. Segway, monsterroller, monstercar, csupa érdekes nevű, a hétköznapinál jóval robusztusabb, erdőre, hegyvidékre tervezett sporteszközök. A gyerekek nagy izgalommal szálltak fel a tőlük jóval súlyosabb szerkezetekre, hogy egy rövid körre elvigyék a széles kerekű járgányokat.

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_gyereknapijarat2018.JPG
A gyermekek ünnepnapja szép, derűs időben, mozgalmasan telt. Reméljük, hogy a résztvevők sok élménnyel gazdagodtak és a későbbiekben sem feledik, hogy mozogni, erdőt járni, olykor extrém sportokat kipróbálni mennyire szuper kikapcsolódás. Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető

 

No events