b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_nagykvethelyettes2018k.JPG
Fotó: Antall József


2018. július 27. - Az olasz foglyok 100 évvel ezelőtti munkája előtt tisztelgett dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója, Pierluigi Simonetti, az Olasz Nagykövetség nagykövet-helyettese és Horváth László országgyűlési képviselő egy ünnepi megemlékezésen. Erdészeti nyílt napok szeptembernben

Olasz-kapui megemlékezés

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_olaszkapu2018.jpgk.JPG
Fotó: Antall József


Sokan ismerik a Bükkben található Olasz-kaput, talán többen jártak is már ott, ahol kezdődik a bükkfennsíki töbrök csodálatos világa. Azt viszont kevesen tudják, hogy az elnevezés honnan származik. Ez a sziklaátvágás, mellyel kapu nyílt a Bükk-fennsíkra, 18 olasz hadifogoly munkáját őrzi. Erre a munkára azért volt szükség, hogy a szilvásváradi kisvasúti hálózat további fejlesztése létrejöhessen. Az olasz foglyok 100 évvel ezelőtti munkája előtt tisztelegett dr. Jung László az Egererdő Zrt. vezérigazgatója, közösen Pierluigi Simonetti úrral, az Olasz Nagykövetség nagykövet-helyettesével és Horváth László országgyűlési képviselő úrral egy ünnepi megemlékezésen. Ha a kirándulók közül valakit erre visz az útja, érdemes a felújított emléktábla előtt megállni.


Mindenkit várnak az ünnepi erdei vasúti járatok

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_kisvasutinap2018.jpgk.JPG
Szombaton, július 28-án Zenélő vonatok programmal várjuk a családokat Szilvásváradra, ahol újra pöfög Szilvi gőzös. A programon a Marching Jazz Band zenéje töri meg a Szalajka-völgy csendjét. A zenekar a nosztalgia járatokon is zenél, melyhez a helyszínen is lehet még csatlakozni, külön jegy megváltása után.
Jövő héten, augusztus 4-én pedig a Gajdos zenekar képviselői és népi játszóház vár mindenkit az Egererdő Zrt. Kisvasúti napjára, Felsőtárkányba a Stimecz-házhoz. A kisvasutas rendezvény csatlakozik a Rétesnapok forgatagához, így a kettő együtt színes családi programot ajánl a jövő hétvégére is minden családnak!


Szeptemberi erdészeti nyílt napok
Az Egererdő Zrt. újra megrendezi a már évek óta sok ezer gyermeket vonzó erdészeti nyílt napokat, két helyszínen. Érdemes naptárba írni a két dátumot. Eger, szeptember 4., Mátrafüred, szeptember 28.

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_szurokfuvighilona2018.jpgk.JPG
Szurokfű - Fotó: Vigh Ilona

A nyár napos arcát mutatta a héten és ez várhatóan folytatódik szombat, vasárnap is. Az erdei kirándulókat az utak mentén a mezei katáng lila virágai kísérik, de cickafark, ökörfarkkóró és szurokfű is színesíti a mélyzöld színre váltó erdőket. Hétvégén érdemes gyógynövénytúrát tartani, és a gyógyhatású növények szárított virágaiból, hajtásaiból bespájzolni a házipatikába.

Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

No events