2015. március 26. – Ebben az évben augusztus 10-15. között Orfű, valamint a Mecsek lesz a helyszíne a 22. Európai Erdészeti Tájfutó Bajnokságnak (EFOL).  

A versenyt a Mecsekerdő Zrt. az Országos Erdészeti Egyesülettel és a Tájfutásért-Pécs Alapítvánnyal közösen szervezi. Több mint 10 ország mintegy 400 versenyzője érkezik a nagy hagyományokkal rendelkező bajnokságra.
Az eseményen a résztvevők 3 versenyszámban mérhetik össze tudásukat: a sprint versenyen Pécs belvárosában (2–4 km), középtávon Abaligeten (2-6,5 km), s végül a rendezvény záró napján a váltó versenyszámban. A versenyre nevezhetnek az erdészeti, faipari és természetvédelmi szervezetek, valamint az ezen szakmákhoz kapcsolódó oktatási és kutatási intézmények  alkalmazottai, nyugdíjasai. Továbbá az alvállalkozói kapcsolatban lévők, az erdőtulajdonnal illetve az erdész végzettséggel rendelkezők, és az előzőekben említett személyek családtagjai, valamint az Országos Erdészeti Egyesület tagjai. Az EFOL jogosult versenyzők részére a korosztályos kategóriák mellett open (nyílt) kategória is rendelkezésre áll, mely könnyített pályát biztosít a sportággal ismerekedők számára. Azon tájfutók, akik a fenti EFOL nevezési kritériumokon kívül esnek, EFOL vendég indulóként indulhatnak bármely kategóriában, melyre a hivatalos EFOL futamok után kerül sor.
Az ötnapos esemény programját erdészeti fórum, szakmai kirándulás és bankett gazdagítja.  
Nevezési határidő: 2015. május 31.
További részletek: http://www.mecsekerdo.hu/efol-2015

No events