b_150_150_16777215_00_images_stories_erti_daruvonuls.jpg

2015. április 29. - A Farkasszigeti Arborétumban2015. április 26-án rendezték meg az I. Daruvonulás néven a terepfutó versenyt.

A rendezvényt Dombi Imréné Püspökladány polgármestere nyitotta meg.
A futóversenyen 5250 méter, 10500 méter és 21000 méteres távokban lehetett nevezni.  A versenyen közel 200 fő indult, amiből mind a három távolsági kategóriában három helyezett állhatott dobogóra.
A verseny célja, hogy népszerűsítse az erdei sportlehetőségeket, felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, valamint a természet védelmére és a környezet-tudatosságra. Hogy a versenyzőkkel érkezett kísérők se unatkozzanak, számukra különböző programok voltak biztosítva. Már korán reggel pattant a szikra a bográcsok alatt, hogy délre a futásban elfáradt versenyzők megízlelhessék a tájegységre jellemző ízletes slambucot, és csatlakozhassanak a kísérőikkel együtt a Sárréti Íjász Egyesület által rendezett íjászathoz, ahol bemutatták a különböző íjtípusokat és azok használatát. Bárczi Imre ostoros bemutatóját is megcsodálhatták a vendégek, a püspökladányi Field Target csapat által épített lőpályán kipróbálhatták magukat, mint sportlövészek. A püspökladányi tanösvényt Csiha Imre intézetigazgató mutatta be, ezzel együtt a látogatók ismerete is bővült az erdők hasznáról, az erdőben folyó munkálatokról és kísérletekről.
A Püspökladányi és Vidéki Méhészek Egyesületének tagjai a tavaly megnyitott méhészeti bemutató területen gyerekek számára „ méhsimogatásra”nyújtottak lehetőséget. Megnyitotta ajtóit a Farkasszigeti bemutatóház is, ahol a látogatók az arborétumban előforduló állatok preparátumait tekinthették meg.
A futók közül minden indulónak átadtak egy ajándékcsomagot és egy Bárczi Imre agyagból készített püspökladányi kereszt plakettet.  A rendezvényen az indulókon kívül 300 vendég volt jelen. Külön köszönet illeti a Sárréti Íjász Egyesületet, akik a jurtájukkal és az íjászbemutatóval járultak hozzá a rendezvényhez, a püspökladányi Field Target csapatot, akik által mindenki sportlövész lehetett egy rövid ideig.
Külön köszönet a szervezőknek, mert az arborétumban egy napot eltöltő közel 500 vendég az Országos Erdészeti Egyesület jelszavához igazodva tényleg csak a lábnyomait hagyta vissza és szép emlékeit vitte magával.
A rendezvény sikere felbátorítja a szervezőket, hogy a zárás pillanataiban már a következő – reményei szerint idén őszi – rendezvény szervezésére gondoljanak. Kiss Tamás, ERTI Püspökladány


No events