b_150_150_16777215_00_images_stories_sport_kinokkinja_1k.JPG

2018. május 13. - Kemény tempót diktált, és így 3 óra 9 perces idővel a leggyorsabbként teljesítette a Pilisben futó, XVI. Kínok Kínja nemzetközi kerékpáros versenyt az U19-es kategóriában induló Vas Balázs, a Merida Maraton Team CST versenyzője.

A jelentős részben a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat nyomvonalán futó 123 kilométeres versenypályán közel 1500 méter szintkülönbséget kellett legyőzniük a hétvégi futam indulóinak.

A 275 versenyző többsége a hosszabb, 123 kilométeres távon rajtolt, ami az esztergomi bazilikától indulva háromszor kapaszkodott fel a körönként 41 kilométeres, Pilismarót – Hoffman-kunyhó – Két-bükkfa-nyereg útvonalon. A Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság ötödik fordulójának számító mezőnyverseny legkeményebb szakaszát jelentette a Pilis Bike kerékpáros úthálózat részét képező erdei út, ahol eleinte 4-6%-os, az utolsó 1 km-en viszont már 12-14%-os emelkedővel kellett a versenyzőknek megküzdeniük. A nyárias melegben zajló versenyen a nehéz terep ellenére jó eredmények születtek, az élboly közel 40 kilométeres átlagsebességgel teljesítette a neve alapján is embert próbáló megmérettetést, ahol a rajthoz állók közül 10 éves volt a legfiatalabb, és 74 éves a legidősebb sportoló.

b_150_150_16777215_00_images_stories_sport_kinokkinja_4k.JPG

A Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt erdők a főváros környékén kitűnő lehetőséget nyújtanak a kerékpározás számára. A Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat 330 kilométernyi jelzett útját használva, különböző nehézségi fokú szakaszokon fedezhetik fel a látogatók a Pilis rejtett értékeit, miközben egészséges környezetben sportolhatnak. Ne feledjük azonban, hogy versenyen kívül oda kell figyelni a sebességre az erdei utakon: a biztonságos kerékpározás érdekében legfeljebb 30 km/órás tempóban haladhatunk!

A Pilis Bike hálózatról bővebb információ a parkerdo.hu oldalon olvasható.

 

No events