b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_gyoztesek2019.JPG

Fotó: Vigh Ilona
2019. április 30. - A Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnokság közel húsz éves múltra tekint vissza.

Az Egererdő Zrt. először idén vett részt az országos verseny szervezésében, melynek a Füzesabonyi Városi Lövészklub lőtere adott otthont.
Az Agrárminisztérium és az állami erdőgazdaságok közül 13 küldte el legjobb lövészeit a bajnokságra, akik golyós és sörétes számokban indultak a versenyben. A Compak Hunting koronglövészet során 3x25 ún. korong, másnéven agyaggalamb repült, a szélrózsa minden irányából. A tornyokból, magas és alacsony épületekből, a föld felszínéről kilőtt korongok imitálták az apróvad vadászatot, a repülő fácánokat, kacsákat, a bokorból kiugrasztott nyulat.

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_korongloveszet2019.JPG
Golyós fegyverrel nagyvadfajok vadászatára való rátermettségüket mutathatták meg a versenyzők. A Magyarországon őshonos, jelentős populációval rendelkező nagyvadfajok közül a vaddisznó és őz „került terítékre”. Vaddisznóalakra szabadkézből, míg az őzalakra lőbot segítségével lőttek a spottársak, 100 m-es távolságból.
A jóhangulatú, fegyelmezett verseny végén egyéni és csapat győzteseket hirdettek. Egyéniben a verseny győztese a Nefag Zrt. fiatal versenyzője, Pap Norbert lett. Második helyezést a Kaeg Zrt. versenyzője, Rózsás György ért el. A dobogó harmadik fokára pedig Kovács Gábor állhatott fel a Gemenc Zrt. képviseletében.
Csapatversenyben a Baranyából érkező, Mecsekerdő Zrt. csapata vehette át az aranyérmet Domján Sándortól, az Egererdő Zrt. felügyelőbizottságának elnökétől.

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_juhaszlenke_vighi2019.JPG

Ezüst érmes a Vértesi Erdő Zrt. csapata, melyben az egyedüli női versenyző, Juhász Lenke is versenyzett. Harmadik díjat pedig a Zalaerdő Zrt. csapata vehette át.
A többfordulós verseny következő állomása Ravazd, melyhez jó felkészülést kívánunk a kollégáknak!
Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető

No events