Újabb impozáns kiállítással várja az érdeklődőket a hétvégén, 2014. szeptember 13-14-én  a  III. Festetics Trófeaszemle  Keszthelyen,  a Vadászati Múzeum  kiállító termeiben és kertjében!

A megnyitó ünnepségre és  a programra,  ezúton tisztelettel meghívjuk !

Megnyitó : 2014. szeptember 13.,  szombat de. 10.00

Ünnepi köszönőt mond: Pálinkás Róbert a Helikon Kastélymúzeum  ügyvezető igazgatója
                                      dr. Simon Attila közigazgatási államtitkár
                                      Rosta Gyula  a ZALAERDŐ Zrt vezérigazgatója


III. Festetics Trófeaszemle témája:

„Az ősmagyarok csodaszarvasa” „ a  magyar erdő első vadja, a magyar vadász legkívánatosabb zsákmánya – a derék agancsú szarvasbika.” Széchenyi Zsigmond

A szervezők az idei évben, hazánk világviszonylatban is kimagasló gímszarvas  állományára  hívják fel a figyelmet!

A jelenlegi világranglistán az első 50 gímtrófea 32 százalékát teszik ki a magyar gímszarvas agancsok!

A   bemutatón  több mint 250 elejtett és hullajtott gím agancsot tekinthet majd meg a közönség.

A  nemes trófeák  páratlan látványa  mellett, a szakmai közönséget prof. Sugár László szakmai előadása  várja, melynek témája a  magyar gímszarvas jövője.

A Bakonyerdő Zrt,  a Zalaerdő Zrt, a  Kaszó Zrt, a Sefag Zrt  és a Verga Veszprémi Erdőgazdaság  Zrt mellett az idén először csatlakozik a trófeaszemléhez új kiállítóként  a Kaposvári Egyetem bőszénfai  szarvas farmja .

A felemelő élményt nyújtó  rendezvény  fő támogatója a Zalaerdő Zrt .

A programhoz ebben az évben is csatlakozik  a Vadászati Kulturális Egyesület . A  neves zsűri  által kiválogatott  vadászati témájú képzőművészeti alkotásokból
(festmény, grafika, üveg, csontfaragás, ékszer, szobor stb..)  a III. Festetics Trófeaszemlén látványos kiállítás nyílik a Vadászati Múzeumban.

Ugyanitt, önálló időszaki kiállításon mutatkozik be Boros Zoltán, a délvidéki születésű , Arany Ecset díjas  vadász-képzőművész .

Az idei esztendőben is számos érdekes kísérőprogram,  többek között  solymász- és vadászkutya bemutató,  várja a nagyközönséget és a gyermekes családokat is !

A mindössze két napig megtekinthető  III. Festetics Trófeaszemle a hazai erdők királyi vadja előtt tiszteleg:

„Nincs szebb erdő az ezüsttörzsű, szeptemberi bükkösnél és nincs szebb vad a benne orgonázó magyar szarvasbikánál!” Széchenyi Zsigmond

No events