2015. július 13. - A Magyar Erdészeti és Vadászat Műszaki Segédszemélyzet Országos Egyesülete (MEVME) országzászlót ajándékozott 1942. szeptember 27-én a Görgényi havasok alatt élő székelységnek és a görgényszentimrei alerdészi szakiskolának az egyesület tagságának egyhangú döntése alapján.

Vitéz Szekeres Károly elnök, Cservenka Ferenc titkár, Acsai István kartársuk és dr. Almády Károly ügyész háromnapos kalandos út után érkezett meg Szászrégenbe. Ott várta őket a tatai származású dr.Nagy Árpád járási szolgabíró  és Pető János m.kir.erdőtanácsos  a szakiskola igazgatója.  Együtt érkeztek meg Görgényszentimrére, ahol többek között fogadta őket dr.Ajtai Sándor miniszteri tanácsos, dr.Bíró István a kerület országgyűlési képviselője, valamint a vármegye előjárói, a marosvásárhelyi erdőigazgatóság, a szakiskola diáksága és a falu lakossága.
A zászló a történelem viharában elveszett. Székely és magyar hagyományápolók az eredeti zászló hasonmását kívánják újra felavatni 2015.szeptember második felében Szovátán  az Ősmarosszék Közbirtokosságának Vezetőtanácsa  segítségével.
A jelképes anyagi segítséget szívesen veszik a szervezők. Mindazok, akiket érdekel a nemes ügy és részt vennének az ünnepségen, folyamatosan további információt kapnak az elkövetkező hónapokban az OEE és a VÉRTES Erdő Zrt. honlapján, valamint Inokai Balázstól.
A megjelölt időpontban számos rendezvény lesz a térségben,  például a XX. Tündérkert Nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivál, vagy a XXVIII. Rezesbanda találkozó. Mind szakosztályoknak, mind egyéni és családi kirándulóknak kiváló alkalom megismerkedni a környék nevezetességeivel, többek között a Vármező pisztrángossal, ahol kitűnő ellátás kapható – tájékoztatott Inokai Balázs.

No events