2018. február 11.- Egy olyan rugalmas programról van szó, amelyben a nyertes pályázók élettapasztalatához és munkaköréhez illeszkedően alakítják az egyes programelemeket.

A pályázathoz csatolni kell egy hazai és egy német ajánlólevelet is!
Ha van ismeretség, könnyen megadják a német ajánlólevelet, mert a program költségei nem az ajánlólevelet kiállító német szervezetet terhelik. Ezzel kell leginkább sietni, hogy határidőre összejöjjön…
A leírás a szükséges iratokról:
https://www.forestexperts.de/bewerbung/benoetigte-unterlagen.html
angolul ugyanez:
https://www.forestexperts.de/index.php?id=9&L=1

A program rövid leírása
A Szövetségi Élelmiszer- és Mezőgazdasági Minisztérium (BMEL) által finanszírozott „Erdei szakértői program” célja a nemzetközi erdészeti csereprogram. Itt az erdészeti szakértőknek - különösen a német nemzetközi együttműködés projektjeiből - gyakorlati tapasztalatot kell szereznie a németországi magán- vagy állami gazdálkodási és egyéb erdészeti létesítményekben.
A munkavállalók világszerte jogosultak lehetnek az erdei környezetre. Különösen a német fejlesztési együttműködés kiemelt projektterületeinek pályázói az erdőgazdálkodási és erdészeti politika területén lehetőségük van további képzésre. Ennek előfeltétele az erdészeti oktatás, az erdei környezetben végzett munka, a megfelelő angol (vagy német) tudás és egy német szervezet ajánló levele, pl. egy minisztérium, erdészet, német tanácsadó, GIZ, külügyminisztérium vagy erdészeti szövetségek.
A Deutsche Forstverein (DFV), mint a projekt végrehajtó intézménye arra számít, hogy a szövetségi kormány által a nemzetközi erdészeti politikában követett célok hatékony támogatást kapnak. Ebből a célból a fontos nemzetközi erdészeti partnerek betekintést nyerhetnek a németországi erdészeti intézmények munkamódszereibe. Ezeket a tapasztalatokat saját országukban lehet használni, és terjesztőként működhetnek. Ez is azzal a várakozással jár, hogy a szövetségi kormánytól független intézményekből származó betekintés kiemeli a célzott erdészeti politika következetességét és sikerét.
Egy egyedileg tervezett egy hónapos szakmai gyakorlat szemináriumokon, kirándulásokon és gyakorlati feladatokon keresztül tanítja a fenntartható erdőgazdálkodás alapjait Németországban. Az egyedileg tervezett program lehetséges intézményei az érintett erdőgazdálkodási minisztérium, állami és magán erdészeti társaságok és a németországi erdészeti szervezetek. A fenntartható nemzetközi erdőgazdálkodási hálózat (NIWA) révén a DFV jó áttekintést ad a nemzetközileg érdekelt erdőgazdálkodókról Németországban.
Az „Erdőszakértő programot” hosszú távon kell megvalósítani. Az "Erdőszakértői Program" szintén örömmel szervezi önként finanszírozott erdészeti szakértők szakmai gyakorlatát. Emellett az erdészeti küldöttségek képzésének megszervezése és végrehajtása is rendelkezésre áll.
Jelentkezési időszak
Kezdés: 2019. január 1.
Vége: 2019. február 22.

Elvárások
Amit kínálnak:
1. Egy hónapos gyakornoki program Németországban.
2. A hely és a szervezet gondos kiválasztása a vendég képességei és szükséges ismeretei szerint.
3. A globális erdészeti hálózat részévé válás lehetősége.
4. Németországba érkezéskor a szállás, az élelmezési és utazási költségek.

Amire számítanak:
1. Érdeklődő és elkötelezett gyakornokok.
2. Bizonyos térbeli és időbeli rugalmasság.
3. Németországba irányuló utazás finanszírozása.

 

No events