b_150_150_16777215_00_images_stories_ZALAERDO_lenti_vandal201504.JPG
2015. április 27. - Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az elmúlt hétvégén ismét vandalizmus áldozata lett a lenti Vadvirág tanösvény.

Ezúttal látványosan nagyobb anyagi kár érte a létesítményt, mint márciusban.
Idén már harmadik alkalommal történt hasonló károkozás a Zalaerdő Zrt. kezelésében lévő tanösvényeket érintően. Már az elsőnél sem értettük, hogy mi oka lehet bárkinek tönkretenni olyan létesítményt, ami az emberek nagy része számára jókora értékkel bír.

b_150_150_16777215_00_images_stories_ZALAERDO_lenti_vandalo201504.JPG
 A tanösvények tervein, kialakításán a kivitelező Patkós Stúdió kollektívája és munkatársaink hónapokat dolgoztak. A tartalom, a küllem számos ember megfeszített munkájának eredménye. A tanösvények létrehozásának célja az volt, hogy óvodás és iskolás csoportok közvetlenül a természetben ismerjék meg szűk környezetüket: egyebek mellett, hogy felismerjék az ehető és a mérgező gombákat, a tanösvények közelében élő védett növényeket, információkat szerezzenek az erdőtársulásokról, a környék vadjairól és madarairól… Nagyszámú visszajelzés érkezett oktatási intézményektől és családoktól is, hogy szívesen vették a tanösvények létrehozását, használják, szeretik. Kollégáink számos szakmai túrát vezettek már mindegyiken, ahol a résztvevők értékes információkhoz juthattak, összekötve ezt egy kellemes sétával.

 

b_150_150_16777215_00_images_stories_ZALAERDO_lenti_vandalok201504.JPG
A Zalaerdő Zrt. nevében ezúton is szeretnék kérni mindenkit arra, hogy tanösvényeink objektumait a rendeltetésüknek megfelelően használják, azokban kárt nem téve, és ha azt tapasztalják, hogy valaki szándékosan megrongálja, jelentsék azt a rendőrségen, illetve értesítsék a Zalaerdő Zrt.-t az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a www.zalaerdo.hu weblapon található elérhetőségeken!
Köszönettel,
Rosta Gyula
vezérigazgató

No events