b_150_150_16777215_00_images_stories_epulet_nyme08.jpg
2020. szeptember 19. - Az egyetemi polgárok egészségének megóvása elsődleges a Soproni Egyetemen.

A Soproni Egyetemen a hallgatók és a munkatársak egészségének megóvása, valamint a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében szigorú intézkedések, rektori utasításokban kiadott részletes szabályok mellett kezdődött meg a tanítás ebben a szemeszterben. Maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás, folyamatos testhőmérséklet ellenőrzés mellett folyik az intézményben az oktatató-kutató munka. Felhívjuk az egyetemre érkező vendégeink figyelmét a szabályok maximális betartására, ezzel is segítve a járvány elleni védekezést.
Az utasítások, valamint a szabályok következetes betartásának és betartatásának is köszönhetően nem alakult ki gócpont az intézményben, eddig mindösszesen három hallgató covid tesztje volt pozitív, 35-en pedig járványügyi megfigyelésben vagy hatósági házi karanténban vannak. Ezen hallgatók szabályok szerinti elkülönítését végrehajtottuk, az egyetem számukra ellátást és mentális támogatást is biztosít.
A mozgás, a friss levegőn és napfényen történő tartózkodás erősíti az ember immunrendszerét, amire most kiemelten szüksége van mindenkinek a pandémiás időszakban. Az Egyetemi Élő Növénygyűjtemény, a Botanikus Kert lassan felveszi ezer színben pompázó őszi köntösét, itt továbbra is szívesen látjuk a soproni polgárokat és az itt tartózkodó turistákat egy kellemes sétára.