2020. október 22. - Az elmúlt bő egy évtizedben egyre többször bukkantak fel a természetben a motoros technikai sportok szerelmesei.

Sokuk vélhetően nem is tudja, hogy ezt a szabadidős tevékenységet védett természeti területen csak engedély birtokában űzhetnék, és az erdőterületeken is csak az arra kijelölt útra hajthatnának rá a vonatkozó jogszabályok értelmében.
A járművek rendkívüli módon zavarják a vadászható és nem vadászható fajokat, akadályozva a tervszerű vadgazdálkodást, valamint súlyos károkat okozhatnak az ökológiai rendszerben. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet, mint a vadgazdálkodó szervezetek érdekképviselete és a Magyar Motorsport Szövetség ezért felhívja a motorsportokat űzők figyelmét: csak szabályos keretek között hódoljanak szenvedélyüknek! Ellenkező esetben a kiszabott bírság akár 300 000 forintra is rúghat.
Ezzel együtt az érdekképviseleti szervezeteknek meggyőződése, hogy a megoldást nem a – kétségtelenül elrettentő – szankcióban kell keresni. A közeljövőben egyeztetésekre kerül sor, hiszen a motorsport természeti területhez kapcsolódó szakágainak most minimális a mozgástere. A mindenki számára megnyugtató megoldásig türelmet, megértést, támogatást kérünk, valamint a vonatkozó előírások feltétlen betartását!
Részletes tudnivalók a két szervezet honlapján olvashatók.

 

No events