2010. május. 04. - Vállus - Civil kezdeményezéssel, önkormányzati támogatással bemutathatóvá tették a Keszthelyi-hegység településhez tartozó területén lévő kutyatemetőt. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban lévő ritka látványosság eredetét a vonyarcvashegyi polgárőrök kezdték kutatni. Mint kiderült, a közelben az 1990-es évek elejéig működött katonai bázison tartottak őrkutyákat, az elpusztult állatokat hantolták el ott, fejfákkal megjelölve.
Major Lajos, Németh Béla és Farkas Gyula a munkák helyszínén.
Vállus, Balatongyörök és Vonyarcvashegy önkormányzata melléállt annak a kezdeményezésnek, hogy a kutyatemető - mely Büdöskút és a Szent Miklós forrás közötti erdei turistaútvonalon található - turisztikai látványosságként bemutatható legyen, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kirándulóhelyei közt kuriózumként jelenhessen meg. A területnek a 3 önkormányzat lesz a gazdája.
A munkálatokat Seffer Imre vonyarcvashegyi polgárőr, önkormányzati képviselő irányításával végezték el. A területet a környezetbe illő alacsony fagerenda kerítéssel vették körül, a fejfákat felújították. Az avatási ünnepségét vasárnap délelőtt 11 órakor tartják. Horányi Árpád

No events