b_150_150_16777215_00_images_stories_kutya_szetter_mergezett2015.jpg

    London, 2015. március 9. - Megmérgeztek egy díjazott ír szettert a világ legnagyobb és legrangosabb kutyakiállításán, a birminghami Crufts-on.
    

Jagger az után múlt ki, hogy gazdájával hazatért Belgiumba a birminghami kutyashow-ról, tulajdonosai szerint mérgezett marhát etettek az állattal - adta hírül hétfőn a BBC News hírportál.
    Jeremy Bott, a kutya egyik tulajdonosa a brit közszolgálati médiának elmondta, nem gondolja, hogy az elkövető kifejezetten Jaggerrel akart végezni, valószínűleg "a kutyák vagy a Crufts show iránti ellenszenv vezérelte tette elkövetésekor".
    "Nem hiszem, hogy egy másik versenyző, vagy bárki, aki a kutyák világában érintett, lenne a tettes. Csak azt tudom elképzelni, hogy ez egy találomra elkövetett bűntény volt, amelyet valaki előre kitervelt és mély aggodalmat akart okozni a világ legjobb kutyakiállításán" - mondta Dee Milligan-Bott, Jeremy Bott felesége a BBC Radio 5 adónak.
    Jagger egy tipikus ír szetter volt, teljesen megbízható és nagyon szeretetre méltó. Elpusztulása nagyon lesújtott minket - tette hozzá.
    A kutyának akkor adott valaki mérgezett húst, amikor padján pihent. Amikor az állatorvos felnyitotta a kutya gyomrát, négy húsdarabot talált benne - valamilyen steak félét - , amelyekbe mérget rejtettek. Az állatorvos úgy véli, hogy két vagy három fajta mérget is használhattak. Az egyiket csigaölő szerként azonosította - mondta Jeremy Bott.
    Mind a brit, mind a belga rendőrségnek tudomása van az esetről, de a hatóságok szerint egyelőre senki nem tett feljelentést az ügyben. A Crufts szervezője, a Kennel Club azt közölte, hogy egyelőre várják a toxikológiai vizsgálatok eredményét.
    Jagger fajtájának csoportjában a második helyen végzett múlt csütörtökön.
    Az angliai Birminghamben tartott éves nemzetközi kutyaseregszemlére az idén 43 országból 21 ezer kutyát neveztek. Bár a díjak nem jelentősek, a győztesek csupán 100 font jutalomban részesülnek, annál magasabb lesz azonban később kölykeik ázsiója.