Budapest, 2014. május 16. - Különböző kutyás sportoknak, előadásoknak, gyerekprogramoknak, a nemzetközi kutyafrizbi-bajnokságnak és a flyball versenynek is helyet ad a kutyasportmajális a Városligetben május 17-én és 18-án.
   

 A Nemzetközi világbajnoki kvalifikációs versenyen szabadstílusú és távolsági futamokban mérik össze tudásukat a versenyzők - közölték a szervezők az MTI megkeresésére.
    A szabadstílusú (freestyle) futamokban a versenyzők meghatározott idő alatt, több korongot használva, zenére adnak elő koreografált atletikus műsort. Ezt a kűrt általában négy bíró pontozza, többnyire a dobó ügyességét, a kutya atletikusságát, az előadásmódot, kettejük összhangját és az elkapások sikerességét értékelik.
    A távolsági futamban a versenyzőknek a megadott időn belül minél több pont gyűjtése a feladatuk, pontokat az elkapott dobásokért kaphatnak. A verseny egy-másfél percig tart, ezalatt kell a kutyának minél többször visszahoznia a korongot - olvashatók a szabályok a Magyar Frizbi Szövetség honlapján.
    Hétvégén a magyar mezőnyben indul a 2012-es amerikai világbajnokságon aranyérmet nyert Zsíros József, valamint Fodor István, aki 2011-ben harmadik lett a tengerentúli bajnokságon. Versenyez a Gál Zsuzsanna és Bánhalmi Miklós alkotta páros is, a duó tavaly hozta el a verseny bronzérmét. A bírók az Egyesült Államokból, Olaszországból és Németországból érkeznek.
    A majálison a gyorsaságról és pontosságról szóló kutyás sport, a flyball kedvelői is részt vesznek. Itt a kutyák dolga, hogy négy akadály átugrása után elvegyék a labdát egy adagolóból és ugyanazon az úton vissza is fussanak vele. Az akadályok a kutyák méretéhez vannak igazítva, a pálya hossza pedig 15,5 méter. A feladat időre zajlik, a cél, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a feladatot hiba nélkül.
    Bárki kipróbálhatja a Dog Diving medencét is, amelybe a bedobott játék vagy frizbi után ugorhatnak az ebek. A győztes az a kutya lesz, aki a legmesszebbre ugrik.
    A helyszínen állatorvosok, kutyatrénerek, kutyakozmetikus és kutyafizioterapeuták, előadások, koncert, valamint gyerekprogramoknak is várják a látogatókat.

No events