b_150_150_16777215_00_images_stories_kutya_lippa.jpg

2015.02.05. - Ezt teszi a vaddisznó népességboom-jégkár kombó a Normafán – írja olvasónk, Márton, aki csütörtökön napközben találkozott egy vaddisznóval a Normafán.

A kutyáját, Lippát megtámadta a vadállat, ami a fő ösvény melletti bokorban bújt meg. „A letört ágak miatt sokkal komfortosabban elbújhatnak bárhol a jégkár óta” – írta. A jégkár óta most járt először a Normafán, ahol egyébként gyakran megfordulnak Lippával.
Csütörtökön a délutáni kutyasétáltatás alatt a Jánoshegyi libegő fenti végállomásától 300 méterre futottak. „Minden tiszta hó fent. 6 éve futunk a Lippával ezen az útvonalon. Közvetlenül a fő ösvény melletti bokorban történt a találkozás, majd a továbbálló vaddisznó után a völgybe lerohant a kutyám. Nem sikerült visszahívnom. Amikor beérte, baromi nagy vicsorgás-ugatás-hörgés-vonyítás hallatszott.”
Mire Márton is leért, 10 méterre őt is megközelítette a vaddisznó, de amikor meghátrált, az állat nem követte. „A kutyámat nem találtam, több helyen vérnyomokat láttam a hóban a visszavezető úton. Rohantam vissza, egyre több szembe jövő kiránduló mondta, hogy látta a széttépett kutyámat. Bő 2 kilométert futott vissza és közvetlenül a kocsi mellett várt” – írta. Lippa végül kiderült, hogy visszafutott a kocsihoz.
„A kutyát végig pórázon kellett volna vinnem, nem mértem fel hogyan változott a vaddisznók élettere a Jánoshegy környékén, mert a letört ágak miatt sokkal komfortosabban elbújhatnak bárhol. Minden kutyásnak azt tanácsolom, hogy az erdőben ne engedje el a pórázról a kutyáját, mert mind a kutya, mind pedig saját maga testi épségét veszélyezteti” – összegzett Márton.