2015. április 23. - A brit RSPCA (állatvédő liga) a blogon már korábban is szereplő grafikust, Lili Chint kérte fel arra, hogy készítsen egy egyszerű rajz sorozatot arról, mit üzennek a testbeszéddel a kutyák.

Nekem a legjobban az tetszik, hogy Lili rajzaival látványosan megmutatja, mi a különbség egy lazán és érdeklődve váró és egy feszült, ideges kutya között. Az emberek többsége értelmezni tudja a morgást, a vicsorgást, de az agresszió egyértelmű jeleinek hiányában nem mindenki képes megállapítani, hogy egy kutya valóban barátságos, vagy ideges és nem szeretné, ha közelednénk hozzá.

b_150_150_16777215_00_images_stories_kutya_kutyik_k.JPG
Első sor: A boldog kutya:
Laza test- és szájtartás, lesimuló bunda, normál méretűre nyitott szemek, farokcsóválás.
Játékra hívás: a fenék a magasba emelkedik, farokcsóválás, normál méretű szemek és normál fültartás, esetleg izgatott ugatás
Lesimuló szőr, figyelmes, érdeklődő arckifejezés, lazán tartott, nyitott száj, a testúly egyenletesen oszlik el mind a négy lábon.
Második sor: Az aggódó kutya
A kutya lesunyja magát: a normálisnál alacsonyabban tartja magát, a fülek hátracsapva, a farok a lábak közé húzva, ásítozás
A kuta fekszik, kerüli a szemkontaktust, fülek hátrasunyva, ideges szájnyalogatás
A kutya leeresztett fejjel, hátracsapott füllel ül, kerüli a szemkontaktust, ásítozik, emeli a lábát.
Harmadik sor: A dühös kutya
A kutya a mellső mancsokra helyezi a testsúlyt, a fülek és a farok mereven felcsapva, a szőr felborzolódik, a pupillák kitágulnak, az orr ráncolódik (domináns agresszió - a szerk.)
A kutya farkát behúzva összegörnyedve fekszik, a fülek hátracsapva, vicsorog (félelmből eredő agresszió - a szerk.).
A kutya a szokásosnál lejjebb ereszkedve, a testsúlyát a hátsó lábakra terhelve áll, a fejét felemeli, a száj nyitva, az ajkak feszes felhúzva megmutatják a fogakat, a tekintet fenyegető és merev, morgás.