2016. október 13. - Az Országos Magyar Vadászkamara a vizsla fajták tartásának és vadászatra való kiképzésének, használatának ösztönzésére, legfőképpen a hagyományos vizslás vadászat sokszínűségének és kultúrájának népszerűsítésére felvállalta az Országos Vizsla Főverseny újkori megrendezését, amelyre 2016. október 15-16-án kerül sor, a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai Ökoturisztikai Központjának területén.
A korábban MAVOSZ által alapított Főverseny a legrangosabb hazai vizslás munkaverseny volt évtizedeken keresztül. Az OMVK szándéka, hogy – a MEOESZ-szel megkötött együttműködés alapján – fajtakluboktól függetlenül emelje ismét a legmagasabb szintre a vadászok vizslaversenyét. Ennek megfelelően az országos rendszer és a többszintű válogatók megmaradtak az eredeti gondolatból, így az OMVK területi szervezetei rendezésében tartott válogatóversenyekről a legjobb 3-3 vizsla jut be a két regionális (alföldi-dunántúli) válogatóba, majd innen a legjobb 8-8 kutya érkezik be az országos rendezvényre, ahol CACT cím kiadására is sor kerül.
A megyei válogatóversenyek rendezője az OMVK illetékes megyei területi szervezete. A regionális versenyek rendezője a Békés és Baranya megyei OMVK területi szervezete, míg az Országos Főversenyt az OMVK, a MEOESZ a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai Ökoturisztikai Központjának területén rendezi, 2016. október 15-16-án.

No events