b_150_150_16777215_00_images_stories_kutya_vizslafov2016.JPG
2016. október 19. - A valaha évente megrendezett, a vizslás vadászok között nagy népszerűségnek örvendő megmérettetést hosszú esztendők után élesztette újra az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK), összefogva a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségével (MEOESZ) és a VADEX Zrt.-vel.

A szeptember 15-16-án, Soponyán megszervezett versenyen 14-en nyerték el az indulás jogát, miután a megyei válogatóból és a regionális elődöntőből is továbbjutottak.

b_150_150_16777215_00_images_stories_kutya_vizslafovdij2016.JPG

Az első helyen Gombai Csaba és Fülöpi Fürjész Artus (Bács-Kiskun megye), a másodikon Hári Csaba és Erdőgyöngye Vadász Alfréd (Fejér megye), míg a harmadikon Godó Zoltán és Tiszatáji Vadász Bájos (Csongrád megye) végzett.
A verseny újkori megrendezését a vizsla fajták tartásának és vadászatra való kiképzésének, használatának ösztönzésére, legfőképpen a hagyományos vizslás vadászat sokszínűségének és kultúrájának népszerűsítésére vállalta fel a Vadászkamara. Az impozáns helyszínt a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. biztosította: az eseménynek a Soponyai Ökocentrum adott otthont.
A két – alföldi és dunántúli – regionális válogatóversenybe idén 17 megyéből mintegy 80 kutyát sikerült bevonni. A jövőben a jelenlegi egyszerűsített, a lehető legtöbb vizslás megszólítását célzó mezei-vízi versenyt felválthatja a régről ismert, klasszikus, összetettebb mindenes verseny.

No events