2015. május 14. - Tizenhárom helyen, többek között a megyei erdészeti igazgatóság székhelyén tartott házkutatás a Korrupcióellenes Ügyészség csütörtök reggel Beszterce-Naszód megyében - tájékoztat a Mediafax.

A hírügynökséghez közel álló források szerint a DNA illegális erdőkitermelés ügyében vizsgálódik.
A DNA közleményében az áll, hogy 2009 és 2014 között elkövetett korrupciós bűncselekmények gyanújában rendeltek el házkutatást cégek és az igazgatóság székhelyén, valamint magánszemélyeknél.
Mint arról már korábban írtunk, összesen 52 lehetséges büntetőjogi visszaélést tárt fel a miniszterelnöki hivatal ellenőrző testülete az állami erdőgazdálkodási hatóságnál és a megyei erdészeti igazgatóságoknál tett vizsgálódásai során - az erről szóló jelentést idén januárban összesítették.
Öt megyében végeztek ellenőrzéseket 2009. március 16. és 2012. december 31. között, Beszterce-Naszód, Máramaros, Mehedinti, Neamt és Suceava megyében az állami tulajdonban lévő erdők kitermelése és a fakereskedelem kapcsán. Az ügyben az ellenőrző testület az Országos Korrupcióellenes Ügyészséget is értesítette.

No events