2020. június 11. - Vandálok okoztak kárt egy erdészházban és az erdei növényzetben – tájékoztatta lapunkat sajtóközleményben a Zalaerdő Zrt.

Felidézték: néhány éve a zalaegerszegi Madárerdő és a lenti Vadvirág tanösvény vált „erős emberek” áldozatává, most pedig a Nagykanizsai Erdészethez tartozó Alsóerdő kerület erdészházát találta a kerületvezető erdész kifogásolható állapotban. A házat feltörték, és benne – a nyomokból ítélve – vélhetően bulit tartottak illetéktelenek, akik ráadásul a ház körül hagyták szétszórva a szemetüket. Az egyik közösségi oldalon megjelent poszt nyomán azonban fény derült az elkövetők személyére, a fiatalok ezt követően rendet raktak maguk után.
A múlt hétvégén pedig a zalaegerszegi Azáleás-völgyben történt érthetetlen károkozás: valakik az egyik havasszépebokrot feldarabolták és megpróbálták elégetni a tűzrakó helyen.
A Zalaerdő Zrt. közleményében leszögezi: az állami erdővállalat számára kiemelten fontos, hogy erdőgazdálkodási és vadgazdálkodási tevékenységei mellett az ifjúságot a természet szeretetére, környezetünk tiszteletére tanítsa. Erdei iskoláik, munkatársaik nemcsak a természet, hanem embertársaink és egymás munkájának megbecsülésére is felhívják a figyelmet. Ennek jegyében kérik, hogy figyeljünk oda jobban a másikra, természeti és épített értékeinkre. S nem utolsósorban: ne dobjuk el a szemetet az erdőben…

 

No events