b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_VighIlonaesDudasBelak.jpg
Elismerésben részesült Vigh Ilona és Dudás Béla Fotó: Egererdő Zrt.
2020. október 1. - A XXIV. Erdők Hete nyitórendezvényen, az Agrárminisztérium és az Országos Erdészeti Egyesület miniszteri elismeréseket adományozott az Erdészeti Szakiskolában megrendezett díjátadó ünnepségen.

A XXIV. Erdők Hete nyitórendezvényen, az Agrárminisztérium és az Országos Erdészeti Egyesület miniszteri elismeréseket adományozott Mátrafüreden az Erdészeti Szakiskolában megrendezett díjátadó ünnepségen, az ország kiváló erdész szakembereinek. Emellett az Országos Erdészeti Egyesület díjait is átadták a mátrafüredi rendezvényen – a vírushelyzet miatt elmaradt Vándorgyűlés helyett – azoknak a szakembereknek, akik az erdőgazdálkodás, erdővédelem területén kiemelkedő munkát végeznek – tájékoztatta portálunkat Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető.
Dr. Nagy István agrárminiszter ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a klímavédelemben az erdők kulcsfontosságú szerepet töltenek be. Közérdek a biodiverzitás fenntartása és az erdők nemzeti kincsként való megőrzése. Az erdőgazdálkodás felértékelődött, hiszen a szakemberek egy élhető környezetért dolgoznak és a döntések felelősségteljesek, mert az eredmény csak 50-100 év múlva válik láthatóvá. Ehhez szükség van minden szakember munkájára, hogy együttesen átfogó szemléletformálást tudjanak véghez vinni, mely már nem lehetőség, hanem kötelesség.
Mint írja, a miniszter úr a Pro Silva Hungariae Díjat, a Pro Silva Hungariae Emlékplakettet és Miniszteri Elismerő Okleveleket, az Országos Erdészeti Egyesület Küldöttgyűlése Bedő Albert, Kaán Károly és Decrett József emlékérmeket és Elismerő oklevelet adományozott a kiváló erdész szakembereknek. Elismerő oklevélben részesült – többek között – Vigh Ilona erdőmérnök, az EGERERDŐ Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője, lelkes és kreatív szakmai munkájáért, aktív egyesületi tevékenységéért. Az Erdészeti Tudományos Intézet Vadas Jenő Díjat adományozott Dudás Béla erdőmérnöknek, az EGERERDŐ Zrt. Mátrafüredi Erdészetének vezetőjének a szakma országos elismertségét jelentősen javító regionális rendezvények sikerében végzett munkájáért, innovatív vezetői tevékenységéért, erdészeti kutatás segítéséért.