2021. június 19. - A roadshow jellegű tájékoztató fórumok hat országos helyszínének egyike Napkor lesz június 23-án.

A széles körű együtt gondolkodás elősegítése céljából a NAK (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) és a MEGOSZ (Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége) az Agrárminisztérium és az érintett szakmai szervezetek közreműködésével a június 22. és július 1. között hat állomásból álló országos tájékoztató fórumsorozatot szervez.
A hat helyszín egyike Napkor lesz, közelebbről a Harangodi Erdészeti Erdei Iskola, ahol június 23-án délután tartják meg a regionális tájékoztató fórumot.
Közös dolgaink
A 2021-es év sok tekintetben sorsfordító a magán-erdőgazdálkodás jövőjét illetően. Gondoljunk csak az osztatlan közös tulajdon új felszámolási lehetőségeire, az új erdőhasználati jogcímekre, az erdőbirtokossági társulatokról szóló törvény küszöbön álló korszerűsítésére, a megbízott erdőgazdálkodói jogviszony kivezetésére, az erdészeti szakirányítási rendszer átalakítására és nem utolsósorban a következő agrártámogatási ciklus támogatási lehetőségeinek tervezésére. Az érintett erdőtulajdonosoknak, erdőgazdálkodóknak, szakmai vállalkozásoknak, szakmai szervezeteknek, illetve az ágazat vezetésének vannak tehát „közös dolgai” szép számmal.
Két félidőben
A rendezvényeken a szervezők tájékoztatni kívánják egyfelől az erdőtulajdonosokat az osztatlan közös tulajdon felszámolása, illetve a magánerdők hasznosítása terén fennálló lehetőségeikről, másfelől az erdőgazdálkodási és erdészeti szakirányító vállalkozásokat a magánerdő-gazdálkodás várható szerveződési folyamatairól, illetve abban az ő lehetséges szerepükről, továbbá a versenyképességük javítása terén fennálló lehetőségekről.
A fórumok egyben módot adnak arra is, hogy az érintettek közvetlenül jelezhessék észrevételeiket, javaslataikat és igényeiket az ágazat vezetése, illetve az ágazati érdekképviseleti feladatokat ellátó szakmai szervezeteknek.
A tájékoztató és fórum tehát Napkoron június 23-án 13 órakor kezdődik, az első félidőben a magánerdő-tulajdonosok informálásán, illetve erdőgazdálkodási elképzeléseik megismerésén lesz a hangsúly. A rendezvény második félidejében az erdészeti vállalkozásokkal folyik majd az interaktív információcsere egyebek mellett a fapiacról, együttműködésről, fejlesztéspolitikai eszközökről
A tájékoztató fórumok az erdészeti szakirányítók, valamint az erdészeti szaktanácsadók továbbképzési rendszerében akkreditált szakmai rendezvénynek minősülnek, amelyekre a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre a NAK honlapján adott a lehetőség.
KM

 

No events