2021. június 25. - A most 22 éves Jackson Engel az édesapja miatt lett vadász.

b_150_150_16777215_00_images_stories_vadaszat_vadaszgyerek_nortphoto_k.jpg
Northphoto

Kedvenc célpontjai a krokodilok és a zebrák.
Az Amerikai Egyesült államokban, Texasban született a most 22 éves Jackson Engel, aki jelenleg a namíbiai Windhoekban lakik. Már gyerekkorában gyakran járt családjával szafarira, itt szeretett bele a vadállatok ölésének különös elfoglaltságába.
Olyannyira megtetszett neki ez a laikusként kegyetlennek tűnő időtöltés, hogy három évesen már elejtett egy állatot, 2006-ban, Zimbabwéban pedig elejthette az első nagyvadját is, egy varacskos disznót. 2009-ben költözött végleg Namíbiába, hogy egész nap a vadászatnak hódolhasson.
Valójában környezetvédő volna?
Jackson tipikus napja most úgy néz ki, hogy nagyon korán kel, kimegy a vadonba, ha kell, három-négy napig is kint marad, hogy elejtsen valamit.
A fiatal srác azt mondja, szenvedélyesen szereti a természetet, és abban is nagyon lelkes, hogy másokat is a fenntartható vadászat előnyeire okítson.
Ellene van az erdőirtásoknak, az orvvadászoknak, egy orvvadász üldöző csapatnak is tagja. Csak olyan vadat ejt el, aminek húsa fogyasztható, feleslegesen trófeáért nem öl. A húst megeszi, a barátai vagy a helyi emberek közt szétosztja, és csak az állat iránti tiszteletből visz haza trófeát.