Új BBC sorozat az m1-en Kína vadonjai címmel hatrészes természetfilm-sorozatot vetít vasárnaptól a Magyar Televízió. A BBC-premier után alig másfél hónappal tűzi műsorra az m1 az első átfogó alkotást Kína élővilágáról. A világ legmagasabb hegyei, hatalmas sivatagok, trópusi őserdők, nomád törzsek, didergető hideg és füves pusztaságok találhatók a világ legnépesebb országában, amelyet a nyugati világ leginkább szociális és környezeti problémáiról ismer manapság - olvasható a filmsorozat előzetesében.
A világ legjobb természetfilmesei, a BBC munkatársai három évvel ezelőtt megállapodást kötöttek a kínai állami televízióval, hogy az olimpiára való készülődés jegyében elkészítik a Wild China sorozatot. Az egyenként 60 perces epizódok a különböző tájegységekre koncentrálnak, bemutatják az állatokat és élőhelyeiket, de az ott élő emberek környezetét, életvitelét is.
Az első részben, most vasárnap 18.30-kor A Sárkány szíve című epizódban Dél-Kínát mutatják be, amely egy hatalmas természetvédelmi parkra emlékeztet, pedig 300 millió ember él itt. A rizstermelők ma is bivallyal szántják földjeiket, betanított kormoránok fognak halat gazdáiknak, a folyókban törpealligátorok és óriásszalamandrák élnek. Különleges a mészkőhegyek gyomrában húzódó hatalmas barlangrendszer, amely néhol egész falvaknak nyújt menedéket és természetesen nagyon sok állatnak is.
A záró epizódra augusztus 24-én kerül sor, ekkor Kína 14500 kilométeres, sós mocsarakkal, apró halászfalvakkal és futurisztikus városokkal tűzdelt partvonalát ismerhetik meg a nézők.
No events