2005/I. félév

 I. 2005. január 30. (vasárnap) 11 óra
 Makám: Szindbád

A dalok a négy évszak témáinak változását követve mutatják be Szindbád, az örök vándor, korokon, földrészeken át tartó bolyongását. Hol Moldvában, hol a Balatonon, hol Zengővárkonyban, hol Indiában találjuk. Hol gyerek, hol megfáradt utazó, hol lány, hol fiú, de egy biztos: mindannyiunk ismerőse.
A műsort kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk.

A dalok szerzője Krulik István.

A Makám 1984-es alapítása óta játssza azt a közösségi, improvizatív zenét, melynek fő jellegzetessége a különböző népek zenei kultúrájában megmutatkozó közös sajátosságok kiemelése és az eltérő zenei formák ötvözése.

II. 2005. február 13. (vasárnap) 11 óra
 A Márkus Színház előadásában
 Benedek Elek: Az égig érő fa

Az öreg király egyetlen lányát hirtelen forgószél ragadja el. Az egész birodalmat nyeri el, ki visszahozza, s még a kezivel is számolhat, de számtalan herceg s lovag veszik oda a feladatban.
Jánoska az egyetlen, aki a háromfejű sárkányt legyőzve hazaviheti Gyöngyvirág királykisasszonyt. A király boldog, halni nincs már kedve, hisz minden jó véget ér.

A Márkus Színház 1987-ben alakult, három főből álló bábszínház. Zenei, mesei és képi világa a magyar mesék, népmesék elemeit használja fel, természetetes anyagokból készült díszlettel, leleménnyel, humorral, közvetlen hangulatban, gyereket és felnőttet is bevonva mesél, játszik, előad. A mese végeztével maradandó élménnyel, hazavihető értékkel távozik mindenki: s ez bizonyos.

III. 2005. március 27. (vasárnap) 11 óra
 A Több-sincs Társulat előadásában
 Az aranyszőrű bárány
 Élőzenés interaktív mesejáték

A népszerű és ismert magyar népmese számos feldolgozását ötvöző előadás során a zene, az attraktív, színes jelmezek, a játékot irányító és a szerepek többségét játszókét színész szinte észrevétlenül vonja be a játékba a közönséget. Ezáltal a nézők, a gyerekek nem csak a mese élményében, de az alkotás, a közös munka örömében is részesülnek.

IV. 2005. április 24. (vasárnap) 11 óra
 Waldorf Színház
 Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika

A tündérmesék birodalmába varázsol bennünket az író: Dzsoni és Árnika
szerelmesek lesznek egymásba, de Östör király, Árnika apja fél évi vándorútra
küldi szegény Dzsonit, hogy biztosak legyenek hamar fellángolt szerelmükben.
A letöltött vándorút után Dzsoni hazatér. Megdöbbenve tapasztalja, hogy
szerelmét a gonosz boszorkány kacsává varázsolja. Vándorútra
kel hát, hogy megkeresse a hétfejű tündért, aki segít Árnikát ismét
emberré változtatni.
A keresés közben izgalmas történetekkel, kalandokkal ismerkedhetnek meg mindazok, akik szegény Dzoni és Árnika útitársául szegődnek.


 Jegyárak: 600.- Ft/fő
 Bérlet (négy előadásra): 1900.- Ft/fő
 Családi jegy (három vagy többgyermekes családok részére): 500.- Ft/fő

Cím: 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár, Konferenciaterem
Tel/fax: 363-2711  
www.mmgm.hu Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

No events